Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

23. 11. 2017. 14:09   >>  13:42 1

BRAJOVIĆ U MOJKOVCU

Sigurna egzistencija prioritet SD-a

Prioritet nad svim prioritetima Socijaldemokrata je mirna, udobna i sigurna egzistencija građana Mojkovca i svih građana Crne Gore, poručio je predsjednik te partije Ivan Brajović sa završne konvencije u Mojkovcu.

On je istakao da ne postoji stranica crnogorske istorije u kojoj Mojkovčani nijesu upisani, crnogorska zastava ispod koje Mojkovčani nijesu jurišali i ginuli i da ne postoji pedalj crnogorske zemlje gdje Mojkovčani nijesu krv prosuli da bi današnje generacije uživale dobrobiti savremenog doba.

"Crna Gora je jedinstvena i nepodijeljena nezavisna država koja je na kursu evropskih integracija i koja je članica NATO-a, najmoćnijeg vojnog saveza na svijetu. Upravo to nam daje za pravo da pitamo zašto su neki od naših saboraca, koji su od devedesetih bili na pravom putu, zarad ličnih interesa i ambicija stupili u saveze sa retrogradnim i nacionalističkim strankama i kontroverznim liderima. Sve nam daje za pravo da ih pitamo još štošta, ali nećemo da gubimo vrijeme. Imamo prioritete. Ostvarili smo nezavisnost, ušli u NATO, ulazimo u EU. Ali prioritet nad svim prioritetima je mirna, udobna i sigurna egzistencija Mojkovčana i svih građana Crne Gore", naveo je Brajović.

On je takođe kazao da su Socijaldemokrate kormilar mnogim reformama, projektima i prosperitetu Crne Gore.

"Crna Gora, Mojkovac i SD su jednako važna karika na našem putu u III milenijum, a onima koji nas vraćaju na kolosjeke prošlosti poručujem - srećan vam put, mi za taj projekat nijesmo zainteresovani, niti vam potrebni - Crnu Goru, Mojkovac i SD interesuje budućnost. Zato Socijaldemokrate Crne Gore ne žele da prepuste ovaj grad onima koji licitaraju sa mojkovačkom i crnogorskom istorijom, kako koji vjetar dune i kako koje vojske prođu. Mojkovčani i Socijaldemokrate Crne Gore ne presvlače uniforme i ne mijenjaju kape", istakao je Brajović.

Potpredsjednik SD CG i ministar prosvjete, Damir Šehović, kazao je da su Socijaldemokrate na putu da zabilježe odličan izborni rezultat, zahvaljujući čemu će biti nezaobilazan, važan segment buduće lokalne vlasti, kako u Mojkovcu, tako i u Cetinju, Petnjici i Tuzima.

On je, takođe, istakao da će Ministarstvo na čijem je čelu, tokom naredne godine uložiti u Mojkovac oko million eura za obnovu dvije škole i da to neće biti jedini projekti koje će Ministarstvo prosvjete realizovati u Mojkovcu, s obzirom da je sa čelnim ljudima obrazovnih institucija u Mojkovcu već postignut dogovor oko čitavog niza drugih projekata.

Član Predsjedništva SD CG i ministar zdravlja, Kenan Hrapović, istakao je da su Socijaldemokrate uvijek bile tu za Mojkovac i Crnu Goru, kako onda kada je bilo najteže, tako i sada, kada ih razvijamo pravim putem – socijaldemokratski.

Nosilac izborne liste "Socijaldemokrate - Ivan Brajović - Dosljedno za Mojkovac", Milan Popadić, istakao je da su Socijaldemokrate u izbornu utakmicu u Mojkovcu ušle čistog obraza, bez ikakve odgovornosti za politiku koja se u prethodnom periodu sprovodila na lokalnom nivou, a sa namjerom da u narednom periodu SD dobije priliku da sprovode najbolju politiku za dobrobit svih Mojkovčanki i Mojkovčana.

"Naša jedina želja je da nam naše sugrađanke i sugrađani nametnu odgovornost za razvoj našeg grada i mi od toga nikad nismo, niti ćemo bježati. Ukoliko nam se ukaže prilika, obećavamo da ćemo se uhvatiti u koštac sa mnogobrojnim problemima sa kojima se suočavaju naši sugrađani i da ćemo pokazati dosljednost u djelovanju, zalažući se za ljepši, moderniji i ekonomski razvijeniji grad. Dvije su ključne prednosti nas Socijaldemokrata. Prvenstveno, konkretna i realno ostvariva programska rješenja, koja će uspješno realizovati pošteni i časni ljudi sa naše izborne liste. Takođe, naša prednost je i u tome što nikad nijesmo bili dio vlasti u Mojkovcu, poput ostalih partija koje učestvuju na ovim izborima, odnosno njihovih istaknutih predstavnika, koji su sada samo promijenili politički dres i ništa drugo", naveo je Popadić.

On je na kraju kazao da su Socijaldemokrate Mojkovca sigurne, s obzirom na izuzetno pozitivne reakcije sa terena, da će SD osvojiti dovoljan broj odborničkih mandata, koji će omogućiti značajnu ulogu SD na političkoj sceni Mojkovca, kao jedan od ključnih faktora buduće lokalne vlasti.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније