Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

20. 11. 2017. 19:06 >> 18:35
9

DEMOKRATE ODGOVORILE

"Podmetanja i svađalački poriv DPS-a"

Demokratska Crna Gora poručila je kako ne voli da se vraća u prošlost, ali da DPS neosnovano podsjećajući povezuje partiju koja je osnovana 2015. godine sa svojim nepočinstvima.

Iz DPS-a su danas podsjetili da je lider Demokrata Aleksa Bečić imao 19 godina kada je vodio kampanju protiv Crne Gore i činio sve da referendum ne uspije, a funkcioner te stranke Velizar Kaluđerović 1999, dok je Sedmi bataljon zastrašivao po Crnoj Gori, regrutovao ljude po političkoj podobnosti da hapse crnogorsku mladost.

"Kada je rušen komunizam i Titova vlast i kada je aktivno učestvovao u AB revoluciji, Đukanović je imao 27 godina, a Aleksa Bečić dvije. Kada je prisustvovao Slobovom skupu na Gazimestanu, na  Kosovu Polju, Đukanović je imao 27, a Aleksa Bečić dvije godine. Kada je jurišao na Dubrovnik u „ratu za mir“, Đukanović je imao 29, a Aleksa Bečić četiri godine. Kada je bio Šešeljev ratni saborac iz Hercegovine, Đukanović je imao 30, a Aleksa Bečić pet godina. Kada je formiran Sedmi bataljon, Milo Đukanović je bio član Vrhovnog savjeta odbrane Jugoslavije, bez čijeg parafa Sedmi bataljon ne bi ni mogao biti osnovan. A dokaz da je upravo on osnivač Sedmog bataljona jeste činjenica da niko nije uhapšen zbog toga. Tada je Đukanović imao 37, a Aleksa Bečić 12 godina. Kada je izjavio da najviše mrzi stopostotne Crnogorce, Đukanović je imao 30, a Aleksa Bečić pet godina. Kada je izjavio da je rat u Hrvatskoj svrsishodan, te da je svako drugo stanovište izdajničko, Đukanović je imao 29, a Aleksa Bečić četiri godine. Kada je po Cetinju tjerao Liberale samo zato što su se zalagali za nezavisnu Crnu Goru i kada je lijepio plakate da je Slavko Perović umro, Đukanović je imao 31, a Aleksa Bečić šest godina. Kada je vršio smotru vojnika po ratištima na teritoriji cijele bivše Jugoslavije, Đukanović je imao 31, a Aleksa Bečić šest godina. Kada je dočekivao Vojislava Šešelja u rezidenciji na Cetinju, na svojoj inauguraciji, Đukanović je imao 35, a Aleksa Bečić 10 godina. Kada je prva sestra kupila stan sinu na Menhetnu, u Njujorku, za 877.500 dolara, Đukanović je imao 49, a Aleksa Bečić 24 godine. Kada je častio svog brata 10,5 miliona eura iz budžeta u slučaju „Limenka“, Đukanović je imao 53, a Aleksa Bečić 28 godina. Kada je komandovao akcijom „Orlov let“, u okviru koje je vršena tortura nad građanima albanske nacionalnosti, Đukanović je imao 44, a Aleksa Bečić 17 godina. Kada je govorio o primitivnom albanskom nacionalizmu Đukanović je imao 37, a Aleksa Bečić 12 godina", odgovorile su Demokrate.

Na DPS-ovu konstataciju da je Bečić imao 30 godina kada je grlio beranskog četnika, Demokrate navode kako "ekskluzivno otkrivaju još jednu prevaru DPS-a: Đukanović je svog glasača poturio Aleksi Bečiću". Kao dokaz navode intervju Ilije Šćekića za Reviju D, iz 2011. godine.

"Zbog svega ovoga, zbog njihovih udbaških podmetačina i svađalačkog poriva, Demokrate su i uradile spot, nakon kojeg je zavladala prava panika u redovima DPS-a, jer smo u svega 64 sekunde razmontirali cijelu strategiju ove organizovane kriminalne grupe", navode iz te stranke. 

Na kraju, pitaju DPS - da li su spremni da potpišu formular u kojem će se odreći poslaničkih plata i ostalih privilegija koje poslanicima pripadaju po osnovu obavljanja te funkcije.

"Evo, da se ne mučite, mi smo i tekst formulara pripremili. Izvolite, gospodo, dokažite da niste demagozi, potpišite i odreknite se u korist budžeta i građana bar nečega za 28 godina u političkom životu", zaključile su Demokrate. 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније