Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

20. 11. 2017. 18:00   >>  17:31 8

POKUŠAJ TERORIZMA

DF Katniću uputio 10 pitanja

Predsjedništvo Demokratskog fronta javno je postavilo deset pitanja glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću.

U saopštenju dostavljenom medijima od Katnića su tražili da odgovori na pitanja o svjedoku saradniku Saši Sinđeliću, Mirku Paji Velimiroviću i Rusu Eduardu Šišmakovu.

"Nakon jučerašnjeg objavljivanja zapisnika o saslušanju Saše Sinđelića i izjave koju je dao 2. novembra 2016. kod istražnog sudije Miroslava Bašovića, Predsjedništvo Demokratskog fronta postavlja deset pitanja specijalnom državnom tužiocu Milivoju Katniću":

1. Na osnovu kojeg člana zakona i odluke je dodijelio status agenta provokatora Mirku Paji Velimiroviću, osuđivanom kriminalcu, imajući u vidu da je to isključivo u nadležnosti policije, i da je ministar policije javno negirao u Skupštini Crne Gore da je policija učestvovala u dodjeli ovog statusa Velimiroviću ?

2. Da li je Saša Sinđelić 27. septembra deportovan sa moskovskog aerodroma zbog falsifikovanih putnih isprava kao što je to 02. novembra 2016. izjavio pred sudijom za istragu Miroslavom Bašovićem?

3. Ko je organizator tzv. državnog udara u Crnoj Gori, Edvard Širokov ili Eduard Šišmakov?

4. Ako je to Edvard Širokov, kako je onda mogao redovnom avio linijom da napusti Beograd 21. oktobra, a imajući u vidu da je samo dva dana prije toga ozvučenom Sinđeliću tražio da ubije tadašnjeg premijera Mila Đukanovića?

5. Ako je to Eduard Šišmakov, kako je onda moguće da je taj čovjek organizovao državni udar, a da nikad nije ni bio ni u Srbiji ni u Crnoj Gori o čemu postoji i zvanična potvrda Ministrstva spoljnih poslova Ruske Federacije?

6. Zašto se snimak razgovora između Sinđelića i Šišmakova, a na koji se kao na krunski dokaz nekoliko puta u svojim intervjuima poziva Milivoje Katnić, ne nalazi u dokaznim spisima, imajući u vidu da je Sinđelić po sopstvenom priznanju bio ozvučen?

7. Da li Milivoje Katnić i dalje tvrdi da su Edvard Širokov i Eduard Šišmakov jedna ista osoba i da su su ruski državni organi učestovali u organizovanju državnog udara u Crnoj Gori, i da su za tu svrhu organizovali komandose GRU - a i agente FSB - a, da su finansirali terorizam, da su falsifikovali putne isprave, kako bi spriječili ulazak Crne Gore u NATO?

8. Zašto je Milivoje Katnić uništio prvi zapisnik o saslušanju Saše Sinđelića sačinjen krajem oktobra 2016. godine u Beogradu?

9. Po čijem nalogu, i u skladu sa kojim zakonima je Milivoje Katnić mogao obećati Saši Sinđeliću promjenu identiteta kako bi dobio status svjedoka saradnika i lažno svjedočio u procesu tzv. “ državni udar”?

10. Da li je ijedan državni organ Crne Gore bio obaviješten od strane Milivoja Katnića koje sve aktivnosti od 12. oktobra 2016. preduzima kako bi spriječio najavljeni državni udar i najveće krvoproliće u istoriji Crne Gore?

"Pošto ZKP ne predviđa mogućnost da se postavljaju pitanja specijalnom državnom tužiocu u sudnici, Predsjedništvo DF - a pred crnogorskom javnošću, postavlja samo ovih deset pitanja Milivoju Katniću i očekuje odgovore od njega. Ukoliko izbjegne odgovor, obavještavamo ga da će mu ista ova pitanja biti postavljena u sudnici, a sudija Mugoša neka pokuša da ga spasi od istine", poručuju iz DF-a.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније