Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

19. 11. 2017. 19:14 >> 18:42
5

DEMOKRATE POZVALE

"DPS da kaže prihvata li odricanje od plate"

Demokratska Crna Gora pozvala je DPS da odgovori da li prihvataju ponudu da se zajedno odreknu svih poslaničkih plata.

"Ako se kojim slučajem desi da prelomite i prihvatite našu ponudu, šaljemo vam obrazac kojim predlažemo da se svi poslanici odreknu plata u korist države Crne Gore. Čik da vidimo da li će makar jedan poslanik DPS-a da ga potpiše. Mi smo već spremni, čekamo samo vašu odluku", saopštile su Demokrate.

Kako su kazali, građani od onih poslanika koji dolaze na posao ima veće stope PDV-a, veće akcize, veće namete, skuplju struju i skuplje gorivo, ali i stotine miliona novog javnog duga. 

"Nemaju naknade za majke, nemaju dječji dodatak za djecu nezaposlenih i siromašnih građana. Ako je svrha dolaska na posao otimanje od građana i udaranje na majke i sirotinjsku djecu, bolje da nijeste mrdali preko praga vaših luksuznih vila. I još ste od narodnih para plaćali službenim računima i gorivo odlazeći u Skupštinu da tom istom narodu stežete kaiš uvećanjem PDV-a i drugih nameta", poručili su iz Demokratske Crne Gore.

Iz te partije su naglasili da je 21 tačka dnevnog reda tokom četiri sjednice Skupštine prošla bez diskusije.

"Dok je amandmanom od tri riječi vaša poslanica Šćepanović ostavila hiljade majki bez naknade, `dolazeći na posao`, na ime službenog telefona je potrošila dvije naknade za majke. Dok ste uvodili namete i povećavali PDV, vaš poslanik Gvozdenović je preko 1.500 eura refundirao na ime službenog telefona. Za to vrijeme su se Demokrate odrekle svih privilegija, i službenih telefona, goriva, službenih automobila i stanarina uštedivši preko 70 000 eura. I bez ovog navođenja, razlike su jasne: mi se odričemo onoga što nam po zakonu pripada, a vi otimate i uzimate i ono što vam ne pripada", saopšteno je iz Demokratske Crne Gore. 

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније