Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: P.R.

19. 11. 2017. 15:13 >> 14:42
5

LOKALNI IZBORI

"Demokrate znaju kako da razviju Cetinje"

Nositeljka liste Demokrata na izborima u Prijestonici Ivana Vujović kazala je da planiranje lokalnog budžeta na Cetinju nije efikasno i nije u skladu sa razvojnim prioritetima.

Demokrate se zalažu, kaže Vujović, za dosljednu primjenu programskog budžeta.

"Da ekonomski razvoj Prijestonice Cetinje nije na listi prioriteta aktuelne vlasti pokazuje i činjenica da se ne planira na strateški način. Takođe, planiranje lokalnog budžeta nije efikasno, niti je u skladu sa razvojnim prioritetima. Ono što je primjetno jeste da se ne vodi politika podsticanja preduzetništva niti stimuliše lokalni ekonomski razvoj. Zato i ne treba da čudi ovolika stopa nezaposlenosti, raseljavanje i nedostatak investicija imajući u vidu apsolutnu pasivnost i bezidejnost vladajuće strukture", rekla je Vujović.

Demokrate će se prema ovom problemu, ističe Vujović, odnositi "veoma odgovorno i profesionalno, pa ćemo odmah po preuzimanju vlasti formirati Kancelariju za lokalni ekonomski razvoj, koja bi obavljala komunikacionu i savjetodavnu funkciju, ali i funkciju u domenu obezbjeđenja podrške finansiranju i strateškom planiranju razvoja."

"Demokrate se zalažu za dosljednu primjenu programskog budžeta. Njime se olakšava definisanje ciljeva koje treba postići trošenjem budžetskog novca i aktivnosti kojima se realizuju ti ciljevi. Definisaćemo okvir za vođenje politike podizanja inovativnih potencijala lokalnog preduzetničkog sektora. Opredijeljeni smo da koncipiramo ekološki održive modele kapitalizacije svih turističkih i poljoprivrednih resursa za razvoj društveno odgovornog preduzetništva. Uspostavićemo podsticajni okvir za razvoj preduzetništva, a jedan od zadataka biće i ukidanje i smanjenje dažbina koje guše privrednu aktivnost kako bi se preduzetnici podstakli da prevedu radnike iz sive u legalnu zonu. Takođe ćemo se zalagati za uspostavljanje stimulativnog preduzetničkog okruženja za pokretanje biznisa novih poslovnih subjekata, mladih kreativnih ljudi i mladih poljoprivrednika. Dinamiziranju ekonomskog doprinijeće i racionalizacija budžetskih ulaganja kroz što strožije orjentisanje na razvoj privredne i socijalne infrastrukture kao i razvoj radnih i biznis sposobnosti Cetinjanki i Cetinjana. Koncipiraćemo i Strategiju društveno odgovornog poslovanja i na osnovu nje obezbijediti administrativno-institucionalnu podršku, kao i privlačenje društveno dogovornog kapitala za podršku pilot projektima u formiranju zaštićenih eko-zona, a naročito u ruralnim predjelima Stare Crne Gore", kazala je Vujović.

Demokrate znaju, dodaje Vujović, kako da razviju Prijestonicu Cetinje.

"Za razliku od aktuelne vlasti, Demokrate imaju plan i znaju kako da razviju Prijestonicu Cetinje i učine je ljepšim mjestom za život. Uz pošteno upravljanje i dosljednu realizaciju našeg programa, pozitivne efekte će u rekordno kratkom roku osjetiti svi građani Prijestonice. Pred nama je istorijska prilika i velika odgovornost zbog generacija koje dolaze. Na nama je da jednim potezom olovke pošaljemo u prošlost one koji su samo radili za sebe i svoje interese. Vrijeme je da se Cetinje okrene sebi. Ne sumnjam u hrabrost, odlučnost i volju časnih Cetinjanki i Cetinjana da krenemo putem oporavka i razvoja grada. Od tog puta nas dijeli samo jedan korak i jedan potez, a to je da politički nokautiramo DPS i pošaljemo u političku prošlost", zaključila je Vujović.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније