Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

19. 11. 2017. 13:03 >> 12:40
12

KRIVOKAPIĆ VJERUJE

Iskra iz Makedonije širiće se regionom

Iskra koja je započela u Makedoniji širiće se regionom, jer su nam problemi zajednički - ratne autokratije koje su se transfornisale, ocijenio je lider SDP-a, Ranko Krivokapić.

 

Krivokapić, koji je bio učesnik regionalnog Samita lidera Partije evropskih socijalista (PES) u Sarajevu, sastao se sa makedonskim premijerom Zoranom Zaevom, koji je Krivokapiću ponudio partijsku pomoć u pripremi za poboljšanje kapaciteta u cilju ostvarivanja zajedničkih ideja i vrijednosti na prostoru Zapadnog Balkana.

Krivokapić je bio i jedan od govornika na panel diskusiji "Regionalna ekonomija iz perspektive političkih stranaka ljevice i mogućnosti za zajedničke aktivnosti".

Kazao je da mu se ponekad čini da "mnogo bolje razumijemo nedaće u Evropskoj uniji, nego što oni imaju vremena da se suoče sa najtežim slabostima Balkana".

"Mi to razumijemo i uzdamo se u sebe. Njegoš reče 'udar nađe iskru u kamenu', a ta iskra, koja je započela u Makedoniji širiće se kroz region jer su naši problemi zajednički - ratne autokratije koje su se transformisale. To su često i personalno isti ljudi. To su partije bez uvjerenja - kleptokratije koji mogu biti svašta samo da nastave svoje bogaćenje. Ne možete drugačije objasniti da su isti ljudi jurišali na Dubrovnik, Bosnu i Hercegovinu, a sada su slatkorječivo posvećeni regionalnoj saradnji. To je bizarno", rekao je Krivokapić.

To, smatra on, ne može voditi do zdravih društava.

"Makednonija nam je povratila snagu i vjeru da borba za slobodu lijevih Partija nikad nije bila laka, ali SDSM nam je pokazao da moramo predvoditi tu borbu ka i vazda. Demokratija će nam trajati i biti snažna samo kada je sami izborimo kao i naši drugovi i drugarice iz Makedonije", poručio je Krivokapić.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније