Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

18. 11. 2017. 14:21 >> 13:50
5

PEJOVIĆ U SARAJEVU

Opozicionom bojkotu odgovor na izborima

Rezultati predstojećih lokalnih i predsjedničkih izbora u Crnoj Gori jasnije će profilisati političku scenu u zemlji i dati jasan odgovor na bojkot opozicije, ocijenio je član Glavnog odbora DPS-a Aleksandar Andrija Pejović.

 

Pejović je predvodio delegaciju DPS-a na Regionalnom samitu lidera lijevih partija u Sarajevu. 

Na konferenciji je, kako je saopšteno, zajednički ocijenjeno da je potrebno jače i bolje raditi na integrativnim procesima u regiji i samim tim kvalitetnije sarađivati među političkim faktorima.

"Pejović je informisao o aktuelnim procesima na društveno političkoj sceni Crne Gore posebno akcentirajući predstojeće izborne cikluse - lokalne i predsjedničke izbore. Izrazio je očekivanje da će rezultati jasnije profilisati političku scenu i dati jasan odgovor na bojkot opozicije, što će sveukupno uticati na definisanje daljih društvenih procesa i snaženje dijaloga kao mehanizma za postizanje punog demokratskog kapaciteta društva", navodi se u saopštenju.

Kad je riječ o opozicionom bojkotu, Pejović je, kako je saopšteno, informisao da je DPS više puta uputila poziv opoziciji, posebno inicirajući dijalog o implementaciji preporuka OEBS/ODIHRA-a, koji se sprovodi u okviru parlamentarne grupe u Skupštini Crne Gore.

"Posebno je ukazao na edukaciju o evropskim integracijama unutar partije kako bi članstvo bilo bolje upoznato s procesima kroz koje Crna Gora prolazi. Pejović je napravio osvrt i na obaveze koje Crnu Goru očekuju u daljem pregovaračkom procesu. Zahvalio je evropskim specijalistima za podršku u dosadašnjem procesu pregovora i istakao da će dalja politička afirmacija u EP biti od izuzetnog značaja imajući u vidu predstojeći period donošenja značajnih političkih odluka do Samita Zapadni Balkan - EU 17. V 2018. u Sofiji. U tom pravcu, Pejović je naglasio važnost aktivne participacije evropskih socijalista, ali i sestrinskih partija koje dolaze iz zemalja članica kako bi upravo socijaldemokratske snage, kao što je DPS, inicirale i aktivno uticale na formulisanje politika i novog okvira za proširenje EU na Zapadni Balkan", saopštio je DPS.

Pejović je, kako se navodi, prenio spremnost DPS-a da bude domaćin PES-ove Radne grupe za Zapadni Balkan i predložio pokretanje inicijative za postizanje punopravnog članstva u PES-u. 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније