Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Mina; Objavio: I. P. ]

18. 11. 2017. 12:49   >>  12:17

PREDSJEDNIČKI IZBORI

Sekulović: Najmanje dva kandidata opozicije

Nestranačka ličnost jedini je model koji bi mogao dovesti do objedinjavanja opozicije na predsjedničkim izborima, ali se čini realnijim da će opozicija imati najmanje dva kandidata, smatraju u Centru za građanske slobode.

 

Izvršni direktor te nevladine organizacije, Sergej Sekulović, rekao je da je teško i nezahvalno prognozirati kolike su šanse za pobjedu opozicionog kandidata na predsjedničkim izborima ukoliko Demokratska partija socijalista (DPS) ne kandiduje svog lidera, Mila Đukanovića.

"Tačno je da je predsjednik DPS-a i dalje neko koga bi partijska stuktura najlakše prihvatila i homogenizovala se oko njega, ali to samo po sebi i ne garantuje pobjedu kandidatu DPS-a“, kazao je Sekulović agenciji Mina.

Prema njegovim riječima, mnogo toga će zavisiti od ponude sa druge strane, kvaliteta kampanje, fer ambijenta, opozicione solidarnosti u slučaju drugog kruga i kvaliteta izbora eventualnog nestranačkog kandidata.

"U svakom slučaju moramo sačekati da vlast i opozicija izađu sa konkretnim imenima da bi mogli da uđemo u ozbiljniju analitiku", dodao je Sekulović.

Na pitanje kako bi rezultat predstojećih lokalnih izbora mogao da utiče na odnos opozicije prema predsjedničkim izborima, Sekulović je kazao da lokalni izbori predstavljaju snažan indikator političkih kretanja i "biće vjetar u leđa ili vjetar u grudi političkim subjektima koji učestvuju na njima".

On smatra da će dobar izborni rezultat djelovati ohrabrujuće i uticati na motivaciju za dalje političke akcije.

“Dok bi eventualni loš rezultat otvorio pitanje postojeće političke strategije, jer bi se otvorio problem dalje komunikacije sa javnošću, odnosno sa biračkim tijelom”, dodaje Sekulović.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније