Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: M.L.B.

17. 11. 2017. 16:00   >>  15:57

NIKOLIĆ - ATANASIJU

Vrednovati uspjehe dr­ža­va pojedinačno

Pro­ces pro­ši­re­nja Evrop­ske uni­je, kao jed­na od naj­va­žni­jih evrop­skih po­li­ti­ka, tre­ba da osta­ne ba­zi­ran na fun­da­men­tal­nom prin­ci­pu vred­no­va­nja na­po­ra i pojedinačnih uspjeha sva­ke dr­ža­ve, istakao je predsjednik Odbora za međunaordne odnose i iseljenike Andrija Nikolić na sastanku sa ambasadorom Republike Grčke u Crnoj Gori Nj.E. Sotiriosom Atanasijuom.

Nikolić je informisao ambasadora o napretku Crne Gore u realizaciji razvojnih pravaca i prioriteta, kao i o onim koji se tiču vanjske i regionalne politike. Takođe, predsjednik Odbora Nikolić zahvalio je na podršci koju Republika Grčka pruža Crnoj Gori u integracionim procesima, što potvrđuju veoma dobri bilateralni odnosi praćeni posjetama na najvišem državnom nivou.

Ambasador Atanasiu pohvalio je uspješno ispunjenje strateškog prioriteta Crne Gore, ulazak u NATO, posebno naglašavajući sposobnost crnogorske državne politike da učvrsti multietnički sklad, unutrašnju stabilnost i ostvari ozbiljan napredak ne samo na putu ka Evropskoj uniji, već i na ekonomskom planu.

"Sagovornici su se saglasili da je prijateljstvo između Crne Gore i Grčke utemeljeno na istorijskoj tradiciji i kulturnim vrijednostima, te da se postojeća saradnja u oblasti ekonomije, kulture i turizma može dodatno osnažiti putem grupa prijateljstva koje predstavljaju poseban parlamentarni mehanizam u uspostavljanju produktivnije i intezivnije saradnje u mnogim oblastima", saopšteno je iz Skupštine.

Ambasador Atanasiu je na sastanku uputio poziv predsjedniku i članovima Odbora za međunarodne odnose i iseljenike da posjete Parlament Grčke.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније