Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

17. 11. 2017. 13:00   >>  12:31 18

ADŽIĆ PODSJEĆA

Đukanović vlada duže od Pinočea

Član Predsjedništva SDP-a, Novak Adžić, saopštio je da su prošlost i sadašnjost DPS-a apokaliptični po Crnu Goru, uz ocjenu da se vlastodršci iz redova DPS-a ponašaju kao da je Crna Gora njihova đedovina.

 

Reagujući na ocjene DPS-a, iz kojeg je juče saopšteno da je SDP pokazala rusko lice, Adžić je saopštio da lider DPS-a Milo Đukanović stalno optužuje SDP za izdaju Crne Gore, iako je SDP uvijek bio na pravoj strani istorije. 

Adžić smatra kako politički vampiri "ne mogu sebe vidjeti u ogledalu, jer u sudaru s njima, ogledalo, logično, prsne".

"Kad se vođstvo DPS, na čelu sa višestrukim premijerom zavisne i nezavisne Crne Gore i predsjednikom Republike Crne Gore, u sastavu kentaurske tzv. 'SRJ', Milom Đukanovićem, suoči sa svojom prošlošću, tada, zaista, filmska ostvarenja, horor žanra, predstavljaju holivudsku melodramu u odnosu na rezultate stvarnih učinaka strave i užasa poražavajuće politike u odnosu na Crnu Goru i njeno društvo, koju decenijama sprovodi autokratija i oligarhija DPS", saopštio je Adžić.

Uz napomenu kako su prošlost i sadašnjost DPS apokaliptične po Crnu Goru, Adžić smatra da se vođe DPS-a sa njom još suočili nijesu, "uprkos stvarnosti koja ih demantuje".

"U jeku izborne kampanje, za lokalne izbore u više opština, raspojasao se šef DPS i njegovi trabanti. Ali, treba li podsjećati javnost na prošlost, na doba kad je jedan te isti Milo Đukanović bio protiv tog istog M. Đukanovića. Svojim riječima i djelima protiv sebe samoga. Nekada je tvrdio, u vrijeme kad je bio poslušnik Slobodana Miloševića i njegovog režima protiv Crne Gore da je taj isti 'Slobodan Milošević nešto najbolje što se može dogoditi srpskom narodu i SRJ', pa nije zaboravio, kao protagonista agresorskog rata na Hrvatsku da traži osvajanje tuđih teritorija i da veli 'da će se granice mnogo pravednije povući nego što su to uradili priučeni boljševički kartografi", ocijenio je Adžić.

U to doba, podsjeća Adžić, "dugogodišnji šef i vlasnik DPS-a je epski kliktao podršavajući ratnu politiku zloglasnog režima sa Pala, da 'Crnom Gorom teče Zeta, uskoro će i Neretva'".

"Današnji 'vožd' DPS-a je, nota bene, u režimskoj 'Pobjedi', broj 9063, od 25. februara 1991., egzlantiran svojim mentorom Slobodanom Miloševićem, čiji je dugo vremena bio odani izvođač radova na projektu Velike Srbije, izjavio: 'Već mi je šah omrznuo od njihovog podaništva šahovnici i 'mladoj demokratiji' tipa 'kalašnjikov'. Tada je ondašnji doglavnik lidera DPS napao brojne opozicione snage, koje su se, onda, zalagale za slobodnu i demokratsku Crnu Goru i bile protiv ratnohuškačke politike, u službi projekta velike Srbije - Memoranduma SANU i Slobodana Miloševića, kojemu je trijumvirat DPS-a: M. Bulatović-M. Đukanović-S. Marović, dugo bio poslušnički odan", rekao je Adžić.

Napominje kako se vlastodršci iz redova DPS-a "ponašaju kao da je Crna Gora njihova đedovina, stečena nasljedstvom i da je ona istih privatno vlasništvo".

"Oni kontinuirano djeluju tako kao da imaju tapiju na prošlost, sadašnjost i budućnost Crne Gore. Vladaju Crnom Gorom DPS čelnici i dominantno njihov aparat, autokratsko - plutokratski, klijentelistički i monopolistički, otuđujući njene vitalne resurse, globeći i okivajući lancima dužničkog ropstva vlastiti narod i državu Crnu Goru. Prisjetimo se, tada je g. Milo Đukanović, od 1988/89. pa nadalje, tokom potonje decenije XX vijeka, dugo godina, kao vjerni sljedbenik agresorske politike 'Nerona iz Požarevca' - Slobodana Miloševića (do 1997), bio kategoričan u tome da Crnoj Gori ne prijeti opasnost od velikosrpskog populizma i nacionalizma. Riječi g. Mila Đukanovića, doslovno, onda, bile su: 'Bestidno je, a na sreću pokazalo se i besplodno bilo dugodišnje plašenje crnogorskog naroda potencijlnim velikosrpskim hegemonizmom kao negatorom crnogorske nacije i države. Na takvim, rekao bih, bolesnim halucinacijama u dobroj se mjeri tražio, a sve do skora i nalazio, način za održanje na vlasti i skretanje narodne i političke pažnje sa sebe'", rekao je Adžić.

"Tada on, i dugo vremena potom, član pučističkog AB trijumvirata nije vidio, ondašnju i docniju, evidentnu opasnost za Crnu Goru i crnogorsku naciju od invazije velikosrpskog nacionalizma. Naravno, na toj matrici je vlast ondašnjeg DPS opstajala, a ista je bila potom, skoro deceniju, upravo u službi projekta i režima velikosrpskog nacionalizma, koji je potirao crnogorsku državu i naciju, upravo pod egidom ondašnje marionetske vlasti DPS-a kao saveznika režima Slobodana Miloševića (i jedno vrijeme SRS dr Vojislava Šešelja)", rekao je Adžić.

On navodi da je DPS u svojoj istoriji "saglasno totalitarističkoj ideologiji i politici, iz koje je ponikao i koju je propagirao realno češće mijenjao ideologiju, politiku, države, nacije, zastave, nego što to čini, prirodnim, biloškim putem, gmizavac poznat kao kameleon".

"Ergo, prirodna svojstva promjenjivosti oblika tijela kameleona realno su rjeđa od istorijskih i savremenih transformacija DPS i njenog vođstva. Kameleon je, koliko god bio prirodno promjenjiv, institucija u postojanosti u odnosu na ideološko-politički životopis DPS i njegovih korifeja", rekao je Adžić.

Podsjeća da je SDP vazda bio za nezavisnu, euro-atlansku Crnu Goru i ostao je dosljedan tome, "ali nikad nije bio za privatnu, totalitarnu i nedemokratsku Crnu Goru što je obilježje i usud politike DPS vlasti".

"I država i narod Čilea je odavno smijenila diktatora Augusta Pinočea, koji je vladao kao tiranin Čileom, od 1973. do 1990, dakle, 17 godina. I red je, izbornim, demokratskim putem, da se smijeni vlast crnogorskog Pinočea, koji vlada mnogo duže Crnom Gorom, od 1989. do danas. Dakle, lider DPS više upravlja Crnom Gorom od Pinočea i to 15. punih godina", rekao je Adžić.
    
Stoga je, kako je rekao, Crna Gora "zrela za demokratske promjene, koje neće ugroziti njenu nezavisnost, članstvo u NATO-u i put ka Evropskoj uniji".

"Vlast tiranina (i sistema tiranije) iz DPS je omča oko vrata Crnoj Gori. Crna Gora je vječna, a DPS je prolazan. Vlasti dolaze i odlaze, a država traje. Neuništiva je Crna Gora. Njeni stvarni zlotvori su autokrati i oligarhi iz DPS", zaključio je Adžić.

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније