Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Portal analitika, Objavila: J.B.Č. ]

17. 11. 2017. 12:31 >> 11:59
16

APELACIONI SUD POTVRDIO

Oslobađajuća presuda Mandiću i Radunoviću

Apelacioni sud potvrdio je danas oslobađajuću presudu visokim funkcionerima Demokratskog fronta (DF) Andriji Mandiću i Slavenu Radunoviću, koje je Tužilaštvo teretilo za pokušaj nasilne promjene državnog uređenja tokom protesta 2015. godine, okončanih nasiljem na ulicama Podgorice.

Mandić i Radunović su smatrali da se protiv njih vodi montirani politički proces, kako bi se pažnja skrenula sa "glavnih vinovnika" događaja tokom kojih je povrijeđeno više ljudi.

Tužilaštvo je tražilo odgovornost za lidere DF-a, smatrajući da su govorima na protestu pozivali na rušenje poretka. Iz Tužilaštva su tvrdili da su Mandić i Radunović govorima na protestu pozivali na rušenje poretka, riječima "stvar mora da se dovede do kraja", te da su "manipulisali okupljenom masom".

Tužiteljka Ljiljana Lakić tražila je da se saslušaju bivši premijer Milo Đukanović, tadašnji ministar unutrašnjih poslova RaškoKonjević i direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Peruničić kako bi se provjerili navodi tadašnjeg predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića, koji je svjedočio u februaru ove godine. Sudija Novović je, međutim, odbio taj predlog.

Krivokapić je saopštio u sudu da je 24. oktobra uveče telefonom razgovarao sa bivšim potpredsjednikom Skupštine Brankom Radulovićem i liderom Nove Andrijom Mandićem koji, prema njegovim riječima, u razgovoru sa njim nijesu pominjali da će vršiti bilo kakvo nasilje ni prema njemu ni bilo kome, niti da će da ga svrgnu s vlasti.

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније