Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Pobjeda, Objavio: I. P. ]

15. 11. 2017. 08:25 >> 07:55

PALESTINSKI AMBASADOR

Zanimljiv politički život u Crnoj Gori

Nadam se da će, kada je politička situacija u Crnoj Gori u pitanju, politička rivalstva ostati u okviru vladavine prava i međusobnog poštovanja svih aktera, kazao je Rabi Alhantouli, ambasador Palestine u Podgorici.

Istakao je da je, otkad je došao u Crnu Goru, svjedok "zanimljivog političkog života".

"Stigao sam nekoliko dana prije izbora prošle godine i prisustvovao samom izbornom procesu i njegovim posljedicama. Naravno, razvoj situacije i dalje traje, od članstva u NATO-u, do procesa EU integracija i regionalnih interakcija. Ono čemu se nadamo je da će politička rivalstva ostati u okviru vladavine prava i međusobnog poštovanja svih aktera", rekao je Alhantouli u intervjuu Pobjedi.

On podsjeća da je otvaranje ambasade Palestine u Podgorici prije godinu imao za cilj da unaprijedi već postojeće prijateljske odnose naših zemalja i naroda, te da razvije bilateralne odnose na svim nivoima.

Crna Gora je dio velike većine zemalja, uključujući i većinu članica Evropske unije, koje su zauzele principijelan stav zasnovan na međunarodnim zakonima i rezolucijama UN-a koje se bave pravima palestinskog naroda, uključujući i prava na slobodu, mir i život u nezavisnoj i suverenoj Palestini. Čineći ovo, Crna Gora pomaže dostizanju pravednog i trajnog mira zasnovanog na međunarodnim uslovima o dvodržavnom rješenju", kazao je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније