Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

14. 11. 2017. 12:28 >> 15:12
61

PODRŠKA DF-U

DSS: CG uvijek bila srpska

Predsjednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović i predsjednik Političkog savjeta DSS-a Miloš Ković pružili su danas javnu podršku Demokratskom frontu (DF) i njihovim liderima.

Jovanović je rekao da je Crna Gora uvijek bila srpska zemlja, te da tu činjenicu ne može da promijeni nijedna vlast.

"Došli smo da pružimo apsolutnu podršku našoj braći iz DF-a", rekao je Jovanović na vanrednoj konferenciji za novinare.

Govoreći o suđenju za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora prošle godine, Jovanović je rekao da je riječ "o lakrdiji i farsi" koja se vidi i iz svemira.

"To je komično kad gledate svjedočenje svjedoka saradnika. To je čovjek kojem ne bih dao omanje stado ovaca za čuvanje", rekao je Jovanović, navodeći da je cilj svega da se zastraše Srbi u Crnoj Gori.

On je rekao da će srpskoj javnosti objasniti da je ono što se dešava u Crnoj Gori "skandalozno".

"Ono što se danas dešava u Crnoj Gori je za svakog sramota", rekao je Jovanović, navodeći da svaki državljanin Crne Gore može samo da se sramoti zbog dešavanja u Višem sudu.

Ković je, sa druge strane, rekao da je u Crnoj Gori na sceni represija države nad svojim građanima.

"Progoni ljudi, višegodišnji pokušaju asimilacija tvrdoglavih Srba u Crnoj Gori, iza svega toga stoji NATO pakt", rekao je Ković.

Profesor Vladimir Božović rekao je da ovo što se dešava ljudima iz DF-a "nije pitanje koje je lako shvatljivo u 21. vijeku".

"Mi smo za tu vrstu progona mogli da čujemo kroz literalna iskustva ljudi koji su prošli Goli otok", rekao je Božović.

Jedan od lidera DF-a, Andrija Mandić, rekao je da se politička i nacionalna solidarnost iskazuju i u ovako teškim vremenima. On je istakao da se zalažu za nenasilan otpor, te da se vidi da je režim pri kraju.

Madnić je, komentarišući pismo Serga Lavrova, rekao da je u pitanju istina koju saopštava ministar spoljnih poslova Rusije.

"Ono nije imalo za cilj da pomogne ili odmogne", rekao je Mandić.

Prilog Dijane Drašković, TVCG:

Пратите нас на

Коментари61

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније