Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

13. 11. 2017. 16:12 >> 15:44
5

PLAN DF-A

"Transformisati lokalnu upravu na CT"

Cetinjska lokalna uprava mora proći kroz transformaciju, koja ne znači gubitak radnih mjesta, već profesionalizaciju na svim nivoima, od rukovodećih struktura do portira, saopštio je Opštinski odbor Demokratskog fronta Cetinje.

"Demokratski front Cetinje želi da saopšti građanima Prijestonice da je DPS degradirao lokalnu upravu te da je ona pretvorena u partijsko leglo DPS-ovih aktivista. Oni ljudi, koji svoj posao rade profesionalno, i koji su stručni i kvalifikovani, često ne mogu da dođu do izražaja te su primorani da cute, kako bi svoj posao sačuvali", navodi se u saopštenju.

Iz DF Cetinje su kazali da je cilj da se u lokalnoj upravi zadrže sposobni, radni i vrijedni ljudi, koji svoj posao obavljaju profesionalno, bez obzira na partijsku pripadnost, te da lokalna uprava mora predstavljati servis svih građana.

"Učinićemo da lokalna uprava i sve njene službe prođu kroz proces departizacije, i dati prednost stručnim i školovanim ljudima sa menadžerskim sposobnostima, koji će imati viziju razvoja, i koji će umjeti da prave srednjoročne i dugoročne planove, i u skladu s njima da rukovode datim sekretarijatima i javnim službama", navode iz DF-a.

Najavili su da će izvršiti racionalizaciju broja zaposlenih u lokalnoj upravi, gradskim službama i preduzećima čiji je osnivač Prijestonica u skladu sa evropskim standardima.

"Neopravdano visoke plate lokalnih funkcionera korigovaćemo za 30 odsto i napraviti racionalizaciju troškova telefona, reprezentacije, i smanjiti broj službenih automobila na neophodan nivo. Ova mjera će biti na snazi sve dok prosječna zarada u Cetinju ne dosegne vrijednost potrošačke korpe. Učinićemo da model privatno-javnog partnerstva postane jedan od ključnih zamajaca za razvoj grada, koji će ubrzati realizaciju velikih infrastrukturnih projekata, strateški važnih za Cetinje", poručili su iz DF-a.

Kazali su da će omogućiti zaposlenima da, kroz partnerski odnos, na adekvatan način riješe svoje stambeno pitanje, "jer smo svjesni da samo zadovoljan radnik može pružiti svoj radni maksimum".

"Predugo je Cetinje bilo pozornica loših DPS vizionara, koji su jedino imali dobru viziju za razvoj svog ličnog interesa. Čeka nas ogroman posao, a to možemo samo složno, i jako", zaključuju iz DF-a Cetinje.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније