Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Dnevne novine; Objavio: I. P. ]

13. 11. 2017. 07:47   >>  07:17 3

IVANČEVIĆ O BUDVI

Odgađaju sjednicu, jer nemaju većinu

To što Kolegijum predsjednika skupštine Opštine Budva nije prihvatio inicijativu za smjenu predsjednika SO Đorđija Vujovića koju je podnijela Crnogorska, za predsjednika ove partije Dragana Purka Ivančevića predstavlja pokušaj da se sjednica na kojem bi se raspravljalo o ovom pitanju odloži i time spriječi rascjep u vladajućoj koaliciji.

 

Kolegijum predsjednika SO koji, prema riječima Ivančevića, nema moć odlučivanja, na sjednici koja je održana 7. novembra, donio je zaključak da je inicijativa koju je podnijela Crnogorska, nepotpuna i u njoj se ne navodi u čemu se sastoji Vujovićevo kršenje pozitivnih propisa Crne Gore.

"Kolegijum je neformalno tijelo i nema moć odlučivanja, a koristi ga predsjednik kada treba da kamuflira neizvršenje svojih nadležnosti i ne zakazuje sjednicu Skupštine, iako je inicijativu za njeno održavanje pokrenulo više od trećine odbornika. To je samo pokušaj da se sjednica odloži, ili pokušaj da se ne prihvati naša inicijativa što, jednostavno, nije moguće. Vujović više nema legitimitet koji smo mu dali prilikom izbora, i pozivamo ga da, ako može, to potvrdi od one većine koja konstituiše vlast", rekao je Ivančević za Dnevne novine.

On smatra da Vujović neće imati potrebnu većinu, odnosno podršku 17 odbornika.

"Mislim da on ne može da potvrdi legitimitet i zato zove u pomoć ta neformalna tijela koja se ne pitaju ništa i nemaju nikakve ingerencije. Očekujem da će se desiti ono što već duže vrijeme govorimo, a to je Vujović će biti smijenjen, jer nema legitimitet za obavljanje funkcije i nema deklarisanu većinu”, ocijenio je Ivančević.

Budvanski odbor Crnogorske podnio je inicijativu za smjenu predsjednika lokalne skupštine Đorđija Vujovića. Crnogorska je sakupila 13 neophodnih potpisa odbornika kako bi se o tome raspravljalo u Skupštini, inicijativu tri odbornika Crnogorske podržalo je 10 odbornika opozicionog DPS-a, ali za to će im biti potreban bar jedan glas odbornika aktuelne vlasti.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније