Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Pobjeda, Objavio: I. P. ]

13. 11. 2017. 07:35 >> 07:04

ZENKA SAOPŠTIO

Zakon o vjerskim zajednicama čeka opoziciju

Želja Vlade je da Zakon o slobodi vjeroispovijesti bude dokument koji će imati najširu moguću podršku, jer se radi o izuzetno osjetljivoj temi, zbog čega će izvršna vlast još neko vrijeme čekati na povratak opozicije u parlament, kako bi se i njihove sugestije uključile u finalnu verziju zakona, kazao je ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka.

To ne znači, kako je rekao, da će u njegovom resoru sjedjeti skrštenih ruku, već će predano raditi, uključujući angažman i svih vjerskih zajednica, da verzija nacrta zakona bude što prihvatljivija za sve.

Zenka je zadovoljan odnosom vjerskih zajednica u našoj zemlji, posebno ističući njihovu i zrelost države, zahvaljujući čemu smo, kako kaže, sačuvali mir i izbjegli krvave sukobe kakvi su se dogodili posljednje decenije prošlog vijeka na prostoru Balkana.

"Na nacrt tog zakona, nakon javne rasprave, dobili smo veliki broj sugestija. U većini one su dostavljene samo zato da bi se omelo uvođenje zakona u proceduru, da bi se spriječilo da dođemo do finalne verzije", rekao je Zenka za Pobjedu.

On je rekao da je njihova želja da se opozicija uključi u donošenje finalne verzije zakona.

"I čekaće se još neko vrijeme na njihov povratak u parlament. U međuvremenu, mi ćemo svakako raditi na tome da Skupštini ponudimo što bolje rješenje. Radi se o izuzetno važnom zakonu, osjetljivom, i ja kao ministar želim da čujem sve strane, da se svi uključe", kazao je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније