Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

12. 11. 2017. 22:20 >> 21:55

SOCIJALDEMOKRATE MOJKOVCA

"Radićemo na zaštiti poljoprivrednika"

Jedan od najvećih izazova sa kojima se suočavaju poljoprivrednici u Mojkovcu su nesigurnost prodaje proizvoda i vraćanje uloženih sredstava, saopštile su Socijaldemokrate (SD).

Socijaldemokrate Mojkovca smatraju da je najbolji način za rješavanje tog problema formiranje otkupnog centra, na kojem će čvrsto insistirati.

"Paralelno sa tim posebnu pažnju ćemo posvetiti suzbijanju nelojalne konkurencije i zaštite domaćih poljoprivrednih proizvođača. Takođe, ćemo kreirati i stimulativnije poreske mjere na lokalnom nivou kako bi pospješili razvoj malih i srednjih gazdinstava", saopštila je
Kandidatkinja na listi “Socijaldemokrate – Ivan Brajović – Dosljedno za Mojkovac”, Ana Zejak.

On je istakla da će Socijaldemokrate poseban akcenat staviti na promovisanje stočarstva kao značajne poljoprivredne grane, kroz vraćanje subvencija za otkup sirovog mlijeka i stimulisanje malih i srednjih farmi, u cilju promovisanja jednog vida samozapošljavanja.

"Kao područje koje je bogato različitim vrstama ljekovitog bilja, u čijoj proizvodnji vidimo potencijal za razvoj, podsticaćemo uzgajanje, sakupljanje, otkup i preradu na našoj teritoriji", navela je Zejak.

Ona je saopštila da će izdvajati veća sredstva za Agrobudžet, što bi podrazumijevalo obezbjeđivanje sadnica, subvencije u kupovini grla stoke, stručnu pomoć i pomoć pojedincima koji proizvode organsku hranu.

"Socijaldemokrate znaju kako na najbolji mogući način iskoristiti postojeće resurse, a Mojkovac je podneblje izuzetnog poljoprivrednog potencijala. Ljudi sa naše liste su spremni da preuzmu odgovornost i realizuju konkretna porogramska rješenja za koja se zalažemo", zaključila je Zejak.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније