Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B.

12. 11. 2017. 13:30 >> 13:03
27

HUSOVIĆ O PREDSJEDNIČKIM

Nestranački kandidat ili Đukanović

Manjine će zajedno odlučiti kome će dati podršku na predstojećim predsjedničkim izborima, kazao je potpredsjednik Vlade i lider Bošnjačke stranke Rafet Husović.

“Mislim da bi ljekovito bilo da imamo nestranačku ličnost za kandidata koji će pobijediti. Ako se procijeni da takvog nema, onda je moguća kandidatura Mila Đukanovićeva”, kazao je Husović u intervjuu za bosanski Avaz.

On smatra i da je nerealno da Bošnjačka stranka ima kandidata na predstojećim predsjedničkim izborima, koji bi mogao pobijediti.

“Izbori bi se trebali održati negdje do kraja aprila naredne godine. Hoće li manjine, kao grupacija, a ima nas nekih bar 15 posto, naći kandidata koji bi mogao pobijediti, ne znam”, kaže Husović.

Ističe i da BS nije razmatrali ni pitanje hoće li podržati Mila Đukanovića ako se kandiduje.

“O tome ćemo odlučivati nakon djelimičnih lokalnih izbora krajem ovog mjeseca. Mi ćemo podržati kandidata koji bude na tragu naših principa, o nezavisnoj, građanskoj, multietničkoj i multivjerskoj državi Crnoj Gori, na putu ka zapadnim integracijama”, zaključio je Husović.

Husović kaže i da je vjerovatne Rusija shvatila da je doživjela neuspjeh u Crnoj Gori.

"Mislim i da su nezadovoljni s "izvođačima radova". Crna Gora je u NATO-u i to im je veliki poraz s kojim se neće lako pomiriti. U tom smo kontekstu, u nekom smislu, kolateral odnosa velikih. Vi vidite šta Rusija radi u regionu. Mala Crna Gora na važnom je mjestu, mediteranska zemlja, s izlazom na more. Mada, moram biti iskren, nije mi jasan baš toliki interes Rusije za nas", zaključio je  Husović.

Пратите нас на

Коментари27

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније