Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

10. 11. 2017. 15:05   >>  14:34

SOCIJALDEMOKRATE

Ostanak mladih ključ za razvoj Tuzi

Mladost i obrazovanje su osnovne pretpostavke za sveukupan razvoj Tuzi, ocijenili su iz Socijaldemokrata.

Kandidat za odbornika SD-a na izborima u toj gradskoj opštini, Selma Ljuljanović kazala je da će se njena stranka zalagati da mladi u toj gradskoj opštini dobiju priliku da pohađaju smjerove koji su u skladu sa potrebama tržišta rada, što bi riješilo gorući problem Tuzi, odliv mladih ljudi. 

"Prevashodno je potrebno raditi na tome da se osnovcima, koji nakon završetka osnovne škole, iz praktičnih razloga, zbog blizine, radije pribjegavaju pohađanju gimnazije, proširi izbor u tom smislu u granicama mogućeg", kazala je Ljuljanović.

U SD-u smatraju da bi trebalo edukovati mlade da prepoznaju svoj životni poziv što je ranije moguće i da se ne opredjeljuju samo za gimnaziju, nakon koje veliki broj učenika ne nastavlja dalje školovanje.

"Svim naporima ćemo se zalagati za ponovno otvaranje određenih smjerova u sklopu Gimnazije „25. maj“, pažljivo detektujući koje su potrebe tržišta rada u Tuzima. To se pogotovo odnosi na poljoprivredni smjer koji više ne postoji. Kao teritorija koja čini značajan udio poljoprivredne proizvodnje u Crnoj Gori, vjerujemo da Tuzima nedostaje pomenuti smjer u okviru gimnazije koji je ranije postojao", navodi se saopštenju. 

Ljuljanović kaže da će na taj način ćemo pokušati da usmjere određeni broj svršenih srednjoškolaca da nastave svoje dalje obrazovanje na bazi onoga šta su pohađali u srednjoj školi.

"Smatramo da ćemo na taj način u dovoljnoj mjeri edukovati kadrove za deficitarna zanimanja i na taj način, makar u jednom dijelu, omogućiti omladini iz Tuzi da nastavi da živi i radi u svom rodnom kraju, ne tražeći koru hljeba u inostranstvu.  Želimo da nam, zaokruživanjem broja 3 na predstojećim izborima, ukažete povjerenje da pokušamo da riješimo ove probleme, a mi ćemo na dosljedan način odgovoriti tom zadatku, kao što smo uvijek i radili", poručuju iz SD-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније