Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B.

10. 11. 2017. 12:47 >> 12:18
22

KNEŽEVIĆ O PREDSJEDNIČKIM

Krivokapić zna da nema podršku

Demokratski front (DF) će odluku o učešću na predsjedničkim izborima donijeti nakon predstojećih lokalnih izbora kada budu poznati stavovi ostatka opozicije, kazao je funkcioner Fronta, Milan Knežević.

On je podsjetio da je DF ranije, u platformi koju je dostavio opoziciji, predložio zajedničkog opozicionog kandidata, vanstranačku ličnost, koja bi mogla da objedini crnogorsku opoziciju, zajedničke lokalne liste na lokalnim izborima naredne godine.

Knežević je kazao da do danas nijesu dobili nikakav odgovor.

„Strpljivo ćemo sačekati završetak lokalnih izbora kada postoje neke najave od kolega iz ostatka opozicije, a odnose se na dalje pravce djelovanja u susret predsjedničkim izborima. Na osnovu njihovih stavova i mi ćemo se odrediti“, rekao je Knežević agenciji MINA.

On je ponovio da je vanstranačka ličnost kao zajednički kandidat opozicije najbolji model koji će da animira apstinente, napravi sinerguju u opozicionom biračkom tijelu i doprinese pobjedi nad kandidatom Demokratske partije socijalista.

Kometarišući izjavu predsjednika Socijaldemokratske partije Ranka Krivokapića da bi opozicija mogla bojkotovati predsjedničke izbore, Knežević je rekao da je ta izjava imala za cilj da pošalje poruku unutar strukture građanske opozicije.

„Mislim da je Krivokapić svjestan da njega neće niko podržati da bude predsjednički kandidat i da sada pokušava da zaustavi svakog iz građanske opozicije da izađe sa nekim predlogom ili da se kandiduje“, kazao je Knežević.

On smatra da se radi o pokušaju marginalizovanja lidera građanskog pokreta URA Dritana Abazovića, „koji po svim unutrašnjim parametrima i javnom mnjenju ima sve šanse da objedini građansku opoziciju i, ako se ne postigne dogovor o zajedničkom predsjedničkom kandidatom, bude kandidat građanske opozicije“.

„Krivokapiću je to vrlo dobro jasno i onda je ovom najavom htio da smanji šansu i mogućnost Abazovića da razmišlja o predsjedničkoj kandidaturi“, poručio je Knežević.

Пратите нас на

Коментари22

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније