Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B. [ Pobjeda ]

10. 11. 2017. 08:10 >> 07:38
13

ODGOVOR KRIVOKAPIĆU

DF za protest, URA protiv prelazne vlade

Demokratski front smatra da se do prelazne vlade, koju kao rješenje vidi lider SDP-a Ranko Krivokapić, može doći samo protestima, dok iz građanskog pokreta Ura poručuju da nijesu zainteresovani za prelaznu vladu.

Krivokapić je prije nekoliko dana najavio da bi građanska opozicija mogla bojkotovati predsjedničke izbore ukoliko se ne obezbijede uslovi da oni budu fer i slobodni, kao i da je za njega poželjno rješenje da se formira prelazna vlada.

"Ti koji pričaju o prelaznoj vladi su najobičniji foliranti, jer se do prelazne vlade, kao što je poznato, može doći samo protestima, a Krivokapić i ekipa koju predvodi su više puta saopštili da su protiv protesta", kazao je poslanik DF-a Jovan Vučurović Pobjedi.

On kaže da neke opozicione političke grupacije svake nedjelje ili nakon svakog sastanka izlaze sa različitim stavovima o najvažnijim pitanjima.

"To zbunjuje javnost i pokazuje da ti subjekti lutaju, vode jalove razgovore i da kod njih ne postoje stavovi koji su usaglašeni. Jedino se slažu oko toga da će se ponovo sastati, što je već poznata „strategija“ i „taktika“ onih koji nemaju ni strategiju ni taktiku", smatra Vučurović.

Potpredsjednik URE Neđeljko Rudović, s druge strane, kaže da taj pokret nije zainteresovan za prelaznu vladu.

"Imajući u vidu iskustvo iz 2016. i činjenicu da je DPS zloupotrijebila Sporazum o slobodnim i fer izborima, da ga je pogazila nakon nepunih dva mjeseca i pokazala da je svaki dogovor sa njom nemoguć, Ura ne vidi prelaznu vladu po modelu od prošle godine kao opciju za koju bi bila zainteresovana", kazao je Rudović Pobjedi.

Komentarišući odnos opozicije prema predsjedničkim izborima, Vučurović navodi da DF ima svoju stabilnu politiku po svim pitanjima.

"Mi smo i 2011, 2012. i 2013, prvi u opoziciji promovisali ideju o jednom kandidatu opozicije na predsjedničkim izborima, jer je to najbolje i najefikasnije rješenje da se dođe do pobjede. I bili smo u pravu, jer smo pronašli pogodnu ličnost, za taj politički trenutak i to vrijeme, koja je ostvarila postavljeni cilj. Krivokapić je tada zastupao neke druge stavove, i indirektno podržavao Filipa Vujanovića, i takvo njegovo ponašanje je jedan od dva razloga zbog kojih nije odbranjen taj izborni rezultat. I u ovom trenutku DF zastupa identičan stav i spreman je da svom snagom podrži nestranačkog kandidata koji bi mogao da pobijedi kandidata DPS-a na predsjedničkim izborima 2018. godine", rekao je Vučurović.

 

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније