Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Vijesti/Mina [ Objavila: J.B.Č. ]

09. 11. 2017. 12:28   >>  13:51 34

BOŠKOVIĆ U BRISELU

Niko ne može Đukanoviću na crtu

Ne postoji politička ličnost koja može da izađe na crtu Milu Đukanoviću, kazao je ministar odbrane Predrag Bošković novinarima u Briselu.

DPS ima više ozbiljnih kandidata za predsjednika Crne Gore, kazao je ministar odbrane Predrag Bošković.

"Ne postoji politička ličnost koja može da izađe na crtu Milu Đukanoviću", kazao je Bošković prenosi portal Vijesti.

On je kazao da je opozicija svjesna budućeg poraza na predsjedničkim izborima i da samo traži izgovor, kazao je ministar, komentarišući poruke iz opozicije da se ne isključuje bojkot tih izbora.

Najveći NATO izazov u ovom trenutku je Avganistan, kazao je ministar odbrane Predrag Bošković.

On je kazao da se na marginama sastanka sastao, između ostalog, sa novim ministrima odbrane Velike Britanije i Makedonije. Bošković je govoreći o Makedoniji, kazao da je bitna stabilnost u regionu.

Crna Gora šalje još dva vojnika u Avganistan

Crna Gora će, kroz komandnu strukturu NATO-a, povećati broj pripadnika misije u Avganistanu sa 18 na 20, saopštio je ministar odbrane Predrag Bošković.

On je rekao da je na sastaku ministara odbrane zemalja NATO članica bilo riječi i o najvećem NATO izazovu u ovom trenutku, a to je Avganistan, nova američka strategija za tu zemlju i pojačano prisustvo.

Bošković je podsjetio da Crna Gora već skoro punih osam godina učestvuje u različitim formatima misije u Avganistanu, a da je svoje najveće prisustvo imala u vidu 42 vojnika u Avganistanu, a da ih je sada 18.

"Ono što je sigurno je da ćemo pojačati, kroz komandnu strukturu NATO-a, za dva vojnika, to je ono što sada mogu reći“, rekao je on novinarima u sjedištu Alijanse.

Kako je rekao, razgovaraće sa partnerima u NATO-u o budućim koracima. "Siguran sa da će Crna Gora doprinijeti i znati da doprinise, bez obzira na svoju veličinu, snagu i potencijal, kompletnom sistemu kolektivne bezbjednosti", kazao je Bošković.

On je rekao da je jedno od ključnih pitanja sastanka nova komandna struktura, s obzirom da su se okolnosti promijenile, prije svega to što se u posljednjih 20 godina NATO značajno proširio i što su izazovi drugačiji.

Пратите нас на

Коментари34

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније