Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B.

09. 11. 2017. 08:00 >> 07:29
35

ŽELJEZNAK PREDLAŽE

Srbi na Kosovu da blokiraju demarkaciju

Zamjenik generalnog sekretara Jedinstvene Rusije i poslanik u ruskoj Dumi, Sergej Željeznjak, ponovo se umiješao u odnose država Zapadnom Balkanu. Poručio je predstavnicima kosovskih Srba da ulaskom u vladu i parlament Kosova blokiraju proces demarkacije granice sa Crnom Gorom, piše današnja Pobjeda.

Željeznjak je u autorskom tekstu koji je objavio na sajtu Jedinstvene Rusije ocijenio da bi srpski poslanici koji su okupljeni u poslaničkom klubu "Srpska lista" trebalo da spriječe usvajanje sporazuma o granici Kosova i Crne Gore.

"Ulazak Srba u vladajuću koaliciju na Kosovu daje im realnu mogućnost da zaustave transformaciju Kosovskih bezbjednosnih snaga u Oružane snage Kosova, da blokiraju proces demarkacije granice sa Crnom Gorom, kao i drugih opasnih velikoalbanskih scenarija", napisao je Željeznjak.

Kada je riječ o taktici Beograda o pitanju Kosova, Željeznjak je primijetio da je ona usmjerena ka aktivnom učešću u privremenim kosovskim institucijama predstavnika Srpske liste, vodeće srpske političke snage na Kosovu, čiji su visoki funkcioneri istovremeno u organima Srpske napredne sranke.

"Rukovodeći sa tri ključna ministarstva, Srbi sada kontrolišu proces povratka izbjeglica, poljoprivredu, kao i razvoj lokalnih samouprava. Ovo posljednje je veoma važno zbog formiranja Zajednice srpskih opština. Glavni rezultat ovih poteza je činjenica da više od 122.000 Srba i drugih građana lojalnih Beogradu koji žive na Kosovu, prestaju da budu taoci zamrznutog konflikta. Njihova bezbjednost, prava i ekonomsko blagostanje dobijaju realne instrumente obezbjeđenja i zaštite", naglasio je Željeznjak.

Пратите нас на

Коментари35

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније