Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

08. 11. 2017. 19:24 >> 18:59
1

BOŠKOVIĆ U BRISELU

CG predana ključnim zadacima NATO-a

Crna Gora će, kao nova članica, predano raditi na realizaciji ključnih zadataka NATO-a, u cilju efikasnog odgovora na savremene bezbjednosne izazove i prijetnje, poručio je ministar odbrane Predrag Bošković u Briselu.

Bošković učestvuje na sastanku Sjevernoatlantskog savjeta (NAC) na nivou ministara odbrane NATO zemalja, koji se danas i sjutra održava u Briselu.

"On je kazao da naša zemlja aktivno doprinosi očuvanju globalnog mira i bezbjednosti kroz angažovanje u međunarodnim misijama i operacijama, te istakao da će Crna Gora nastaviti intenzivne aktivnosti na integrisanju nacionalnog sistema odbrane u sistem kolektivne bezbjednosti Alijanse. Ministar je naglasio da naša zemlja snažno podržava aspiracije zemalja regiona kada je riječ o članstvu u NATO, uz puni doprinos regionalnom miru i stabilnosti, kao jednom od prioriteta u budućem periodu", saopšteno iz iz Ministarstva odbrane.

Ministri odbrane NATO članica analizirali su do sada ostvarene rezultate na polju implementacije odluka sa Samita u Varšavi.

"U kontekstu aktuelne bezbjednosne situacije i spremnosti Alijanse da adekvatno odgovori na savremene prijetnje, ministri su razmijenili mišljenja o aktivnostima na planu dalje borbe protiv terorizma i ostalih prijetnji koje utiču na bezbjednost transatlantske zajednice. U cilju unapređenja uloge Alijanse u suočavanju sa savremenim bezbjednosnim izazovima, istaknut je značaj preventivnog djelovanja na potencijalne prijetnje koje dolaze sa teritorija van granica NATO. Takođe, naglašeno je da Alijansa mora odlučno pristupiti jačanju efikasnosti u odgovoru na sajber i hibridne prijetnje", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, na marginama sastanka Bošković se susreo sa novoimenovanim ministrom odbrane Velike Britanije Gevinom Vilijamsonom, sa kojim je razgovarao o saradnji dvije zemlje u oblasti odbrane.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније