Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ Objavio: O.Z. ]

08. 11. 2017. 18:52   >>  18:25 18

JUNKER SAOPŠTIO

Crna Gora u EU prije 2025.

Predsjednik Evropske komisije (EK) Žan Klod Junker kazao je da očekuje da će Crna Gora i Srbija postati članice Evropske unije (EU) prije 2025. godine.

„Mislim da će Srbija i Crna Gora biti članice EU i prije 2025.“, odgovorio je Junker na pitanje Tanjuga o namjerama Unije koje bi trebalo da budu predstavljene u Strategiji o uspješnom pristupanju dvije države koju je Junker iznio u radnom programu EK.

Junker je poslije sastanka sa premijerom Bugarske Bojkom Borisovim iznio zadovoljstvo namjerama Bugarske da EU integracije Zapadnog Balkana stavi među prioritete bugarskog predsjedavanja Unijeom u prvoj polovini sljedeće godine.

Sredinom maja u Sofiji će biti organizovan samit EU sa liderima država Zapadnog Balkana.

„Hoću da ponovim svoje ubjeđenje da je neophodno da zadržimo otvorenu EU perspektivu za Zapadni Balkan. U ovom trenutku izgleda da nije moguće da primimo nove članice u 2019. godini, ali želim da se evropska perspektiva vidi ne kao pozivnica već kao kontinuirana potreba u ovom dijelu Evrope”, poručio je Junker.

Junker jr najavio posjetu zemljama Zapadnog Balkana tokom proljeća naredne godine.

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније