Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ Objavila R.B. ]

08. 11. 2017. 17:11 >> 16:40

DEMARKACIJA

Lebet: CG i EU ne odustaju od sporazuma

Evropska unija (EU) neće odstupiti od Sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom i kosovska vlada mora da ispuni sve uslove za dobijanje vizne liberalizacije, poručio je ambasador Švajcarske u Prištini, Žan Hubert Lebet.

On smatra da su uslovi postavljeni Prištini za dobijanje liberalizacije viznog režima fer, a da je Kosovo "jedina zemlja na Zapadnom Balkanu koja nije dobila viznu liberalizaciju za područje Šengena".

"Da bi to dobili vlada mora da ispuni određene uslove, a oni su prilično fer", rekao je Lebet i dodao da ne vidi način da Kosovo bez ispunjenja tih uslova dobije viznu liberalizaciju.

Kako prenosi prištinska Koha, on je ponovio da ni Crna Gora ni EU ne žele da mijenjaju Sporazum o demarkaciji.

Lebet je rekao da ambasade na Kosovu godišnje izdaju 37 hiljada viza, što je veliki problem za ljude koji ih traže.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније