Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: B.V.

05. 11. 2017. 11:22 >> 10:49
1

DNP PORUČUJE

SD pokušava da pređe cenzus u Mojkovcu

Ministar prosvjete Damir Šehović tokom posjete u Mojkovcu brutalno je zloupotrebio državne resurse u političke svrhe, ocijenili su iz lokalnog odbora Demokratske narodne partije (DNP).

 

Oni su navveli da je Savjet mladih DPS-a je kampanju za lokalne izbore u Mojkovcu započeo na skandalozan način zloupotrebom djece i obrazovnih ustanova u političke svrhe.

Kandidat za odbornicu te partije, Maša Radović kazala je da su predstavnici DPS-aposjetili školu i poklonili djeci pribor, "kako bi se na društvenim mrežama prikazali kao humanitarci".

"Ta obmana nije mogla da im prođe čak ni u virtuelnoj stvarnosti već su izazvali podsmjeh i prezir svih normalnih. Ovih dana ministar prosvjete Damir Šehovic, vjerovatno obaviješten putem fotografija Savjeta mladih DPS sa prvacima o stanju u kakvom se nalaze učionice u osnovnim školama u Mojkovcu, I “duboko zabrinut” zbog toga, odlučio da posjeti škole i obeća da ce uložiti milion evra u rekonstrukciju istih u sledećoj godini. Istovremeno je obećao izgradnju stambenih jedinica za prosvetni kadar, a sve u predvečerje mojkovačkih izbora", kazala je Radović.

Ministar, kako je navela, nije štedio obećanja jer su ionako navikli da građani ne vjeruju u predizborne bajke i prazne priče.

"Ovaj potez predstavlja brutalnu zloupotrebu državnih resursa u političke svrhe i grubu zloupotrebu službene dužnosti, zbog koje bi u svakoj drugoj državi automatski bio smijenjen sa tog položaja. Posebno je problematično što je ministar u “radnoj” posjeti obećao milione za obrazovanje, sa namjerom da na taj način, stekne političke poene za svoju partiju, inače novoformiranog satelita DPS-a koju sačinjavaju dobro poznati predstavnici režima", navela je Radović.

Ona smatra da je potreba za ovom aktivnošću funkcionera SD-a očigledna.

"Ta minorna partija, kojoj DPS pozajmljuje glasove i tako izbornim inžinjeringom dobija mandate, treba da posluži i u Mojkovcu kako bi DPS na jeftin način zaokružio još jedan mandat, koji je nedostižna granica ovog političkog subjekta. Problem je očigledno nastao jer su Brajović, Šehovič i Marković izračunali da ova grupacija jedva može da dobaci do cenzusa koji je na prošlim izborima iznosio 250 glasova i da nešto pod hitno treba da se uradi po tom pitanju. Naravno, građani Mojkovca neće povjerovati u ove providne mahinacije i lažna obećanja jer je ova grupacija, zajedno sa bivšim kolegama iz SDP, na prošlim izborima jedva uspjela zajedno da pređe census. Toliko Ih cijene u Mojkovcu i toliko su politički značajni", kazala je Radović. 

Ona je poručila Šehoviću i ministrima da, kako je kazala,ne potcjenjuju razum Mojkovčana i da ne dolaze mjesec dana pred izbore i da se rasipaju milionskim obećanjima o navodnim investicijama.

"Dobro je poznato šta je ova Vlada i sve prethodne uradila za Mojkovac- gotovo ništa. Saldo njihove politike je ekonomsko pustošenje i odumiranje privrede našeg grada i lično bogaćenje visokih državnih funkcionera koji su rodom iz Mojkovca. Ministar Šehović nam je inače dobro poznat po tome što je odmah po stupanju na funkciju uspostavio pravilo da se djacima izdaju svjedočanstva isključivo na latinici a da oni koji žele da im budu na čiriličnom pismu podnesu specijalne zahtjeva o kojima će ministarstvo odlučiti, čime je na otvoren način sprovodio diskriminaciju đaka i brutalno gazio ustavno određenje da su čirilično i latinično pismo ravnopravni", kazala je Radović.

DF će, kako je kazala, nakon izbora 26. novembra, kada, kako dodaje, preuzmu odgovornost od građana, zajedno sa svima onima koji budu dijelili naše principe i stavove o ekonomskom oporavku, borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije formirati poštenu, narodnu i odgovornu vlast koja će upravljati domaćinski i demokratski.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније