Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: B.V.

31. 10. 2017. 15:28 >> 14:58
6

KRIVOKAPIĆ OČEKUJE

NATO da pomogne rješavanje krize

Predsjednik Socijaldemokratske partije, Ranko Krivokapić kazao je da očekuje da će evroatlantski partneri pomoći Crnoj Gori, kao novoj članici NATO-a, da na demokratski način uz povjerenje najšire javnosti riješi, kako je naveo, duboku krizu i tako zaustavi autokratske tendencije.

 

Krivokapić je, kako je saopšteno iz SDP-a, danas razgovarao s predsjednicom žena Evropske narodne partije, Doris Pak.

Lider SDP-a je iskazao veliku zahvalnost Pak na podršci koju je, kako je kazao, svojevremeno pružala evropskim integracijama Crne Gore u svojstvu člana zajedničke delegacije Evropskog i crnogorskog Parlamenta.

“Crna Gora se nalazi u dubokoj političkoj, socio-ekonomskoj i institucionalnoj krizi koja bez adekvatnog i pravovremenog rješavanja može dodatno eskalirati. Nespremnost DPS-a da ide u susret rješavanju krize je potvrda  da vrh ove partije ne želi stabilnu Crnu Goru već da je ključni cilj nastavak vladanja na podjelama i zavadama gradjana i pohari temeljnih resursa države”, rekao je Krivokapić.

On je dodao da vladajuća partija državne institucije smatra svojim vlasništvom, zloupotrebljavajući ih u partijske svrhe i vršeći progon političkih neistomišljenika što posebno dolazi do izražaja u susret izborima u Crnoj Gori.

"Afera Snimak i kupovina ličnih karata kao dokazani i međunarodno potvrđeni obrasci izbornih zloupotreba DPS-a, uoči lokalnih izbora 26. novembra, su ponovo u punom pogonu”, rekao je Krivokapić.

Prema njegovim riječima, obrazac u svim demokratijama je da se duboka i složena kriza može riješiti jedino novim izborima – "u našem slučaju novim  parlamentarnim izborima u 2018. godini".

“Nažalost, ne postoji spremnost DPS da sagleda ozbiljnost situacije zbog čega se kriza dodatno produbljuje. Izbjegava se ozbiljan i cjelovit dijalog kao sredstvo dogovora, već  se u autokratskom maniru teži još većim podjelama i sukobima”, naveo je Krivokapić.

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније