Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ rtcg.me/B92; Objavila: J.B.Č ]

31. 10. 2017. 12:14 >> 11:41
5

PACOLI OČEKUJE

Nakon komisija, odluka o demarkaciji

Kosovski vicepremijer Bedžet Pacili očekuje da novoformirana komisija za demarkaciju što prije iznese sve činjenice u vezi Sporazuma o razgraničenju sa Crnom Gorom, navodeći da će kosovska vlada tek nakon toga iznijeti stav šta dalje.

Pacoli je to izjavio pred Odborom za spoljne poslove kosovske skupštine. On je kazao i da će sveobuhvatni dogovor sa Beogradom biti postignut 2018. godine i iznio tvrdnju da će to uticati i na "lakši prijem (Kosova) u Unesko i Interpol".

RTK2 prenosi da je Pacoli kazao da "Kosovo nije odustalo od članstva" u te dvije međunarodne organizacije.

Pacoli je rekao da će "Kosovo za prijem u Unesko aplicirati 2019. godine, dok će zahtjev za prijem u Interpol podnijeti na narednoj sjednici Generalne skupštine u Abu Dabiju".

"Srbija je vodila žustru kampanju protiv članstva Kosova u međunarodnim organizacijama, sveobuhvatni dogovor sa Beogradom 2018. godine će uticati i na lakši prijem u Unesko i Interpol", tvrdi šef kosovske diplomatije.

RTK2 prenosi da je Pacoli takođe izjavio da je kosovsko ministarstvo spoljnih poslova oformilo Specijalni tim koji radi na pripremi strategije za prijem u Interpol i zaključio da se nada će Kosovo na narednom samitu biti dio ove međunarodne organizacije.

 

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније