Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Antena M, Objavio: I. P. ]

29. 10. 2017. 07:47 >> 07:16
42

ISTORIČAR BATRIĆEVIĆ

"Amfilohije iskrivljuje istorijsku istinu"

U Crnoj Gori postoji potreba da se prošlost preispituje na savremenijim metodološkim osnovama, izjavio je istoričar Boban Batrićević.

"Ako je dominantna srpska svijest u Crnoj Gori u 19. vijeku, ajde da uzmemo imagološku analizu toga - Da li oni klanjaju se Crnoj Gori ili Srbiji, da li pjevaju Šumadiji, Vojvodini ili pjevaju crnogorskim vrhovima i planinama pjesme, kad ratuju da li idu da ratuju za srbiju ili Crnu Goru. Dakle današnjim rječnikom rečeno da dođe do tadašnjeg fudbalskog susreta uzmimo 19. vijek izmedju Crne Gore i Srbije svi ovi današnji protivnici Crne Gore pa njihovi preci sigurno bi navijali za Crnu Goru, jer ako pogledamo stereotipe o sebi osjeća se ta posebnost"- rekao je Batrićević, gostujući u emisiji Živa istina.

On smatra da je Amfilohije "na čelu strane pravoslavne crkve" i da ne zna šta su zakonitosti modernog PR-a.

"I u trci za vjernicima, kako bih ja nazvao tu njegovu metodologiju koju primjenjuje, ne bježi od toga da iskrivljuje istorijsku istinu jer nije prvi koji to radi", rekao je Batrićević.

Пратите нас на

Коментари42

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније