Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: B.V.

27. 10. 2017. 13:47   >>  13:16 16

KRAPOVIĆ ODGOVARA

"DPS razbijen i dezorijentisan"

Budvanski Odbor Demokratske partije socijalista (DPS) pokazuje očiglednu nemoć bježeći od rasprave o bitnim odlukama za lokalnu upravu, ocijenio je predsjednik opštine, Dragan Krapović.

 

On je reagovao na saopštenje budvanskog DPS-a, koji su komentarišući njegov nastup u emisiji "Iz pravog ugla" na TVCG,  kazali da Krapovićev ostanak na mjestu predsjednika opštine, ne zavisi od koalicionog, već isključivo od ucjenjivačkog kapaciteta njegovih partnera

"Nakon što mjesecima ne učestvuju u radu SO Budva, nakon što smo ih svojim radom i zalaganjem bukvalno doveli na rub gole političke egzistencije, DPS ima hrabrosti da pita za broj zaposlenih u lokalnoj upravi, da nam spočitaju da komunalni red i čistoća u gradu nijesu na nivou, pa čak i da analiziraju naše koalicione odnose. Takodje, pominju sistematizacije radnih mjesta, stvaranje uslova za partijsko zapošljavanje, ostavku direktora Vodovoda, disciplinske komisije itd", naveo je Krapović.

On je dodao da su teme poput komunalnog reda i upravljanja otpadom i čistoće u gradu bile na dnevnom redu sjednica Skupštine Opštine Budva na koje DPS nije došao.

"A zašto gospoda iz DPS –a nijesu došli na sjednice? Moje je mišljenje da nijesu došli jer bi morali da se javno izjasne i zauzmu stav na primjer o gradnji u Miločerskom parku, o Luci Budva i o nizu drugih odluka koje interesuju gradjane Budve. Nadalje, sve sistematizacije koje su donijete i one koje će tek biti jesu i biće u skladu sa zakonom", kazao je Krapović.

On je ocijenio da nema govora o revanšizmu.

"Naprotiv, nekoliko mjeseci po stupanju na funkciju radio sam sa rukovodiocima koje sam zatekao bez i najmanjeg problema, uz medjusobno uvažavanje i saradnju. Naravno, to je bio slučaj sa onima koji se nijesu ogriješili o zakon. Broj zaposlenih kako tvrde u DPS-u nije porastao,i nije problem u mladim i stručnim ljudima koje sam recimo ja zaposlio u kabinetu, već je problem u ogromnom broju nestručnih kadrova koje ste vi zaposlili po političkoj pripadnosti. Nijesmo postupili kao DPS i moj predhodnik koji je bez ikakvog pravnog osnova nakon raskida koalicije sa SDP-om, sve kadrove za koje je smatrao da preferiraju ili pripadaju SDP-u odmah na besprizoran način otpustio i čak javno likovao zbog toga".

Krapović je rekao da danas svi oni, jedan po jedan dobijaju satisfakciju na sudu i to plaćaju gradjani Budve.

"Uzgred da kažem da nikakav pritisak nijesam vršio na bivšeg direktora Vodovoda i da sam lično bio generalno zadovoljan njegovim radom i rezultatima dok je bio na čelu preduzeća. Gospodin Radoman je podnio ostavku iz ličnih razloga , pa kako nijesam učestvovao u njegovom imenovanju, nijesam  želio da se miješam u njegove lične odluke".

Krapović je ocijenio kako je DPS pobjegao od bitnih odluka i rasprave o njima.

"Sve ono o čemu sam govorio u emisiji, svi ti nagomilani problemi, svi imaju iskljucivo jedan zajednički imenitelj- DPS. DPS je prodao Miločer, DPS je prodao Luku Budva, DPS je zaposlio 1.200 ljudi u Budvi po političkom ključu, DPS je od najvećeg projekta u istoriji Budve, pričam o otpadnim vodama, napravio najveći problem u istoriji Budve i to je uradio kako  na lokalnom nivou , tako i na državnom, jer u svemu ovome su učestvovale i odobravale nekoliko Vlada koje je predvodio DPS i Milo Đukanović".

Prema riječima Krapovića, jasno je da je DPS kao i svaka interesna grupa nakon gubitka privilegija i vlasti, potpuno razbijen i dezorijentisan.

"Svima u Crnoj Gori je jasno da je ovo kraj DPS-a. U Budvi, Kotoru i Herceg Novom ste potučeni do nogu ,bolje je da ostanete i dalje nijemi posmatrači naših uspjeha nego da se ovakvim istupima blamirate pred gradjanima. Pažljivo gledajte, za Budvu 2017. je godina stabilizacije a 2018. godina strateških izbora i odluka, a iako nijeste zaslužili, otvoreni smo za sve dobronamjerne prijedloge, ukoliko uopšte imate kapaciteta za tako nešto. Za vas je gospodo kraj , a za nas i gradjane Budve i Crne Gore novi početak", naveo je Krapović.

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније