Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Pobjeda, Objavio: I. P. ]

24. 10. 2017. 07:38 >> 08:46
30

PREDSJEDNIČKI IZBORI

Marković: Naš kandidat pobjeđuje

Kandidat Demokratske partije socijalista (DPS) za predsjednika Crne Gore biće poznat do kraja novembra, a DPS će narednih dana razgovarati na tu temu razgovarati sa koalicionim partnerima, kazao je premijer Duško Marković.


"Za koje god ime da se odlučimo, nema sumnje da ta ličnost sigurno nosi pobjedu na predsjedničkim izborima na proljeće", poručio je Marković u intervjuu Pobjedi.

Na pitanja kako gleda na odluku Demokratskog fronta da prekine bojkot parlamenta i da prisustvuje premijrskom satu i da li bi DPS vodio dijalog i sa DF-om o usvajanju preporuka OEBS/ODHIR, Marković je kazao da je poznat njegov stav o političkom i svakom drugom djelovanju DF-a. 

"Neki članovi ove koalicije su u procesima za pokušaj terorizma i za pranje novca, tako da su oni sami sebe eliminisali. Ako Demokratski front delegira neke druge ljude koji nijesu obuhvaćeni ovim procesima, ne bih bježao od razgovora", kazao je Marković.

Upitan kakve su po njemu šanse da se opozicija priključi radu Radne grupe Skupštine, Marković je rekao da to da li će se neko priključiti ili neće – "ne zavisi od nas, niti ćemo na to trošiti vrijeme". 

"Imamo važnija posla u interesu građana i države. Ako se opozicija dozove pameti – spremni smo da razgovaramo o svakoj temi", kazao je Marković.

On je dodao da se razumije da treba da se razgovara u institucijama sistema.

"Ni za kakvim 'stolovima' koje pominje lider Demokratske Crne Gore koji kaže da ne bi sa mnom za sto. Što se toga tiče, za sto ga nijesam ni zvao, niti ću", rekao je Marković.

On je kazao da sjedi za stolom sa potpredsjednikom i državnim sekretarom SAD, predsjednikom i visokom predstavnicom Evropske komisije, osnivačem CERN-a kao i sa stotinama građana Crne Gore, dobronamjernih, vrijednih i vaspitanih sa kojima i razgovaram o svim životnim pitanjima. 

"To je moje društvo. Da bi neko sjedio za mojim stolom prije svega mora imati kućno vaspitanje. Mladost ne može biti opravdanje za nevaspitanje", poručio je Marković.


Пратите нас на

Коментари30

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније