Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

23. 10. 2017. 11:39   >>  11:08 8

DNP GOLUBOVCI

Pozdravljaju povratak DF-a u parlament

Odbor Demokratske narodne partije iz Golubovaca najoštrije je osudio, kako su saopštili, porlitički progon i torturu koju vlast orkestrirano sprovode protiv članova, simpatizera i funkcionera Demokratskog fronta.

 

"Da politički progon dobija krajnje dramatične okvire najbolji je primjer presuda kojom se našem predsjedniku Milanu Kneževicu izriče kazna zatvora od sedam mjeseci zatvora zato što je branio Ustav Crne Gore i zagarantovano pravo na javno okupljanje. Na ovaj način diktatorski režim, zloupotrebom institucija sistema, pretvarajući ih u puke instrumente za borbu protiv političkih neistomišljenika poništava državu i pravo otvoreno i nezrelo se igrajući sa sudbinom Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Sa sjednice Odbora je, kako se dodaje, upućena podrška rukovodstvu DF u njihovim nastojanjima da se u Crnoj Gori napokon stvore uslovi za održavanje prvih fer i slobodnih izbora koji bi doveli do demokratske smjene vlasti.

"Odbor DNP Gradske opštine Golubovci je snažno podržao i odluku poslaničkog kluba DF-a da prisustvuje premijerskom satu, kako bi na licu mjesta sa naredbodavcima razmijenili argumente brutalnom progonu i torturi koju režim sprovodi nad najjačim opozicionim subjektom. Uvažavajući realnost medijske blokade u kojoj se po instrukcijama režima nalazi DF, sa odbora je upućena preporuka rukovodstvu da  kada god je na dnevno redu Skupštine neko pitanje od značajnijeg interesa za građane treba iskoristiti mogućnost javnog demaskiranja i osujećavanja namjera režima a sve u cilju  razbijanja jednoumlja i medijskog mraka", navod se u saopštenju.

Iz DNP-a su pozvali sve građane, kako su kazali, da se bez straha priključe protestnom maršu koji će biti organizovan sjutra u Podgorici.

 

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније