Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: B.V.

22. 10. 2017. 13:48   >>  13:17 35

DPS SAOPŠTIO

Opozicija falsifikuje izjavu Đukanovića

Dok se Demokratska partija socijalista u kontinuitetu bavi temama od životnog interesa za sadašnjost i budućnost države i svih njenih građana, kao što je obrazovanje i nauka na jučerašnjoj sjednici Savjeta za praćenje realizacije izbornog programa, pojedine opozicione stranke i njima bliski mediji pokušavaju da politički profitiraju na najprizemniji način tako što falsifikuju izlaganje lidera stranke Mila Đukanovića, saopšteno je iz DPS-a.

 

"Oni potenciraju rečenicu da se obrazovanjem bave ljudi koji taj poziv nijesu izabrali, koja je logički nonsens, i niko je naravno nikad nije izgovorio.Umjesto što zlonamjerno pogrešno citiraju, oni, kao i svi drugi koji to žele, mogu poslušati snimak sa ovog skupa (dostupan na youtube kanalu DPS), i uvjeriti se da je u kontekstu afirmacije poziva prosvjetnog radnika, između ostalog i boljim nagrađivanjem, rečeno da ova profesija treba da bude podignuta na viši nivo u svakom pogledu, da bude prestižna i cijenjena", navodi se u saopštenju.

Posljedično, kako dodaju, na taj način će postati i atraktivnija za studiranje, a ne alternativa onima koji nijesu uspjeli da se upišu na neki drugi fakultet.

"Takođe, u zaključnim riječima na skupu, predsjednik DPS je naglasio da je nedopustivo da prosječna plata prosvjetnog radnika bude ispod prosjeka crnogorskih zarada, i da se ta nelogičnost mora ispraviti. Dakle, ovo su činjenice a sve ostalo - falsifikati", poručuju iz DPS-a.

Simptomatično je, kažu iz te stranke, da se tendencioznim tumačenjem bave predstavnice DF i Ure.

"Jedna spominje kriminal, a njihov pokret se guši u kriminalnim djelima, od pranja novca do pokušaja izazivanja terorizma, dok druga, potpuno irelevantna, koju zovu strankom od pola mandata, priča o partijskom zapošljavanju, po čemu je jedino i zapažena i prepoznatljiva. No, svako zlo ima i svoje dobro. Dobro je da građani vide razliku između ozbiljnosti programa naše partije, i političke alternative koja im se nudi kroz raznorazne spinove i podmetanja od kojih je umorna crnogorska javnost", poručuju iz DPS-a.

Пратите нас на

Коментари35

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније