Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: B.V.

22. 10. 2017. 14:49 >> 14:19

CRNOGORSKA OCJENJUJE

Nezaposlenost mladih veliki problem Cetinja

Nezaposlenost mladih je problem sa kojim se Cetinje, ali i Crna Gora suočava već dugi niz godina. Neefikasnost i nepravde u procesu zapošljavanja dovode do nemogućnosti da mladi iskažu svoje potencijale koji mogu doprinijeti kako njihovom boljitku tako i boljitku države i opštine, izjavila je danas tokom razgovora sa Cetinjanima kandidatkinja za odbornicu Crnogorske na lokalnim izborima u tom gradu, Tina Kojičić.

 

“Nijesu rijetke ni situacije u kojima mladi zbog nedostatka sredstava za uspješnost ne mogu da dobiju mjesto na tržištu rada koje im pripada i za koje su se teoretski pripremali”, kazala je Kojičić.

Kako dodaje, uz optimističan stav i nadu u bolje sjutra, mladi kreću u sopstveno angažovanje, s ciljem boljeg funkcionisanja u sistemu koji treba nešto da im pruži.

Prema njenim riječima, šanse za pružanje uslova koji bi mlade doveli u cijenjeni i zasluženi položaj su male u odnosu na one uslove koje ih mogu dovesti do ruba egzistencije.

“Svjedoci smo mnogih situacija u kojima do izražaja ne dolazi rad već nečija upornost u namjeri da zauzme položaj onome koji se trudi za mjesto koje mu po zasluzi pripada. Takve situacije nam često suze mogućnosti razmišljanja o progresu i na neki način otvore vrata surove realnosti”, ističe Kojičić i dodaje da se sistem mora mijenjati.

U Crnogorskoj smatraju da je posebno na Cetinju, Prijestonici Crne Gore, taj problem vidljiv.

Mladi, kako navode, svakog dana odlaze na posao u druge gradove, a nerijetki su slučajevi da se isele iz svog grada, ali i iz svoje države.

“Ta realnost nam pokazuje koliko smo daleko od ozbiljnih promjena i koliko se malo truda ulaže u naše kapacitete. Mi u Crnogorskoj imamo rješenje i za problem nezaposlenosti. Istaknut je u našem programu za Cetinje koji je rađen u saradnji sa najvećim stručnjacima iz oblasti kreativnog turizma koji i jeste naše rješenje za nezaposlenost mladih na Cetinju. Ne moramo ići u druge gradove i države u potrazi za poslom, treba samo da primijenimo znanja stručnjaka, da se zajedno potrudimo i razvijamo sopstvene potencijale koje itekako imamo, zaključila je Kojičić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније