Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

20. 10. 2017. 13:52 >> 13:21
1

DARMANOVIĆ-MURE

Za jaču saradnju CG i Francuske

Francuska senatorka Elen Konvej Mure kazala je da će njena zemlja nastaviti da pruža podršku procesu članstva Crne Gore u Evropskoj uniji sa političkog i ekspertskog nivoa.


Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović primio je danas senatorku Francuske Elen Konvej-Mure, koja boravi u radnoj posjeti Crnoj Gori.

Darmanović se zahvalio na kontinuiranoj podršci koju Francuska pruža procesu evropske integracije Crne Gore i izrazio očekivanje da će se nastaviti i u narednom periodu.

"Senatorka Konvej-Mure je istakla da će Francuska nastaviti da pruža podršku procesu članstva Crne Gore u Evropskoj uniji sa političkog i ekspertskog nivoa. Ocijenila je značajnim aktivnosti koje se sprovode na jačanju prisustva francuskog jezika u Crnoj Gori, a koje realizuje Ambasada u saradnji sa Francuskim institutom u Podgorici", navodi se u saopštenju.

Sagovornici su zaključili da je prijemom Crne Gore u NATO poslata snažna poruka da politika otvorenih vrata i transatlantska saradnja ostaju visoko na agendi Alijanse, za sve one koji žele da dijele njene vrijednosti i standarde, te izrazili očekivanje da će Crna Gora i Francuska razviti snažnu savezničku saradnju i u okviru Alijanse.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније