Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

20. 10. 2017. 13:21 >> 12:52
6

SNP ZAKLJUČIO

Biće izbora, čim se priča o nafti

U Crnoj Gori biće vanredni parlamentarni izbori, čim se ponovo pokušava aktuelizovati priča o navodnim naftnim resursima na crnogorskom primorju, zaključuju u Socijalističkoj narodnoj partiji (SNP).

 

"Ove najave iz Vlade Crne Gore podsjećaju na Srećka Šojića i njegove imaginarne investitore i milionska ulaganja. Nego, pričinjavanje miliona eura profita od crnog zlata, nije novost. Da su građani vjerovali Vladi Crne Gore, ove godine bi uživali u ogromnom prilivu novca, jer je prije više od pet godina, tada pomoćnik ministra ekonomije Vladan Dubljević, izjavio da je 2012. godina, ta u kojoj ce biti raspisan tender, a glavni prihod od proizvodnje se očekuje, ni manje ni više, nego 2017. godine. Ova godina polako izmiče, a nafti ni traga, ni glasa. U međuvremenu, samo jedna izjava bivšeg premijera: 'Gorivo je, ipak, luksuz'", saopšteno je iz SNP-a.

Napominju da je u Ulcinju, koji se ovih dana pominje kao "izvor crnog blaga", prije više od 20 godina, "kompanija Jugopetrol vršila kopanje preko 5.000 metara dubine i nafte nije bilo".

"Nauka do sada nije zabilježila da nafta može nastati za nepunih tridesetak godina. Međutim, kod nas je sve moguće. SNP strahuje da, i ako se kojim slučajem, nađe neko nalazište nafte na primorju, u šta iskreno sumnjamo, da će domaći tajkuni u svom stilu formalno obući nekog arapskog šeika da u ime njih pregovara sa Vladom, iza koje će se kriti domaći političari, uvezani sa crnogorskim kontroverznim biznismenima, kao što je bilo u nemalom broju slučajeva", saopštio je SNP.

Isto tako, ne bi iznenadilo da sve to prodaju po mnogo nižoj vrijednosti.

"Kao što su uradili i sa Telekomom i Elektroprivredom, i danas imamo situaciju da se stotine miliona eura iznose iz Crne Gore i nanosi ogromna šteta privredi. Nikada pokrenut postupak pred crnogorskim pravosuđem o uzimanju milionskog mita za prodaju Telekoma, opominje nas da dobro povedemo računa da i u slučaju pokušaja neke nove investicije, ne dozvolimo da pojedini visoki funkcioneri vladajuće koalicije, stave novac građana u svoje već prepune džepove. Jedno je sigurno - primiču se vanredni parlamentarni izbori, a novi izbori donose stare naftne fantazije. I ko zna - Crna Gora možda leži na nafti, ali su njeni građani definitivno u režimu posta, bez brige da će se možda omrsiti", poručili su iz SNP-a.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније