Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Dan; Objavio: I. P. ]

19. 10. 2017. 08:18   >>  07:47 1

ŠĆEPANOVIĆ PORUČILA

Radna grupa otvorena za opoziciju

Radna grupa za analizu preporuka posmatračke misije OEBS-a sa prošlogodišnjih parlamentarnih izbora, koja danas počinje rad, do kraja će ostati otvorena za predstavnike opozicije, kazala je Marta Šćepanović, poslanik DPS-a i šef radne grupe.


"Radna grupa zvanično počinje sa radom, odnosno zakazana je konstitutivna sjednica na kojoj će se razmatrati pitanja za dalji rad, prije svega metodologija i javnost rada. Naš zadatak je da analiziramo primjenu izbornog zakonodavstva i na osnovu konačnog izvještaja Posmatračke misije OEBS-ODIHR povodom održanih parlamentarnih izbora 16. oktobra 2016. godine, koji su pozitivno ocijenjeni,
razmotrimo i predložimo način implementacije preporuka datih u izvještaju", istakla je Šćepanovićeva za Dan.

Ističe da će u radu radne grupe moći da učestvuju svi zainteresovani subjekti, koji mogu dati doprinos u vidu predloga na koji način implementirati preporuke OEBS-ODIHR-a u naše izborno zakonodavstvo.

"Posebno naglašavam da počinjemo sa radom, ali da smo do samog kraja otvoreni za predstavnike parlamentarne opozicije, koja nije dala svoje formalne predstavnike u radnoj grupi. To ne znači da ne pokazuju interesovanje za rad radne grupe. Vjerujem da će u našem radu prepoznati temeljnost i ozbiljnost, te da će imati svoj odgovor na određene dileme koje će se sigurno pojaviti", kazala je Šćepanovićeva.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније