Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ Objavila R.B. ]

17. 10. 2017. 21:31   >>  21:01 26

BEČIĆ SAOPŠTIO

"Državu u EU ne može uvesti ova vlast"

Demokrate se zalažu za ulazak u Evropsku uniju (EU), ali taj posao ne može završiti aktuelna vlast, jer ne može zatvoriti poglavlja 23, 24 i 27, ocijenio je predsjednik te stranke, Aleksa Bečić, tokom razgovora sa švedskim ambasadorom, Janom Lundinom.

Bečić je saopštio da su Demokrate „najperspektivniji politički subjekt u zemlji u kojoj se vlast nikada nije smijenila na izborima“.

On je, kako su saopštile Demokrate, ambasadoru predočio elemente i faktore „složene i dramatične političke, institucionalne i ekonomske krize u kojoj se Crna Gora nalazi već duži vremenski period, a za koju je zaslužna Demokratska partija socijalista (DPS)“.

"Demokrate se snažno zalažu za ulazak u EU, ali taj posao ne može završiti ova vlast, jer DPS nikad ne može zatvoriti poglavlja 23, 24 i 27 - ne mogu da udare sami na sebe. Samo plejada novih, mladih i čistih ljudi može taj posao dovesti do kraja“, kazao je Bečić.

On je rekao da su Demokrate, zbog snage i ogromne podrške građana, ali i zbog toga što su raskrinkali „šizofrenu nacionalističku politiku DPS-a“, predmet su konstantnih brutalnih i podlih napada i neistina od DPS-a.

Predsjednik Demokrata je ambasadora Lundina upoznao sa tim da su Demokrate stožer vlasti u tri primorske opštine – Budvi, Kotoru i Herceg Novom, kao i da su opoziciona partija koja je na prethodnim izborima pojedinačno osvojila najviše mandata.

"Mi ne želimo da se vraćamo u prošlost i da otvaramo pitanja koja su stavljena „ad acta“, već da se okrenemo rješavanju unutrašnjih problema i dubioza koje opterećuju svakodnevni život građana – da unapređujemo ekonomski i investicioni ambijent, proizvodnju, povećavamo zaposlenost, povećavamo pokrivenost uvoza izvozom, koja je najniža u regionu, naplatimo tajkunima, miljenicima vlasti, nagomilani poreski dug“, kazao je Bečić.

Dvojica sagovornika su se saglasila da će i u narednom periodu nastaviti dijalog i bi valjalo unaprijediti saradnju, što će biti u interesu građana i Crne Gore i Švedske.

 

Пратите нас на

Коментари26

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније