Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

17. 10. 2017. 19:22 >> 18:51
20

ABAZOVIĆ SAOPŠTIO

"Ostajemo istrajni u bojkotu"

“Nema kompromisa sa organizovanim kriminalnim grupama na vlasti jer se mi borimo za ostvarivanje ustavnih prava građana i istrajaćemo u bojkotu”, poručio je lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović na jučerašnjem sastanku sa italijanskim zvaničnicima. Abazović je, u ambasadi Italije u Podgorici, razgovarao sa predsjednikom Odbora za politike EU Senata Italije Vaninom Kitijem i senatorom Pjetrom Liuđijem.

Abazović je, kako saopštavaju iz Ure, italijanskim kolegama iznio viđenje političke situacije u Crnoj Gori i poručio da je za izlazak iz krize potrebno odmah organizovati nove izbore.

"Nema kompromisa sa organizovanim kriminalnim grupama na vlasti jer se mi borimo za ostvarivanje ustavnih prava građana i istrajaćemo u bojkotu. Više nema svrhe simulirati demokratiju kroz institucije sistema koje kontroliše DPS i njegovi sateliti", kazao je Abazović.

On je, kako se navodi u saopštenju, podsjetio da se u Crnoj Gori vlast nikada nije mjenjala na izborima i da su danas na vlasti elite iz ratnog perioda raspada Jugoslavije.

"Kod nas su na vlasti ljudi koji ako već nisu optuženi ratni zločinci, onda su, u najmanjem, aktivni učesnici ratnih dešavanja na ovim prostorima. Njima su evropske vrijednosti daleke i zbog toga su neiskreni u njihovom istinskom promovisanju. Crnoj Gori trebaju novi, neukaljani političari koji mogu od ove države napraviti uspješnu evropsku priču. Crna Gora ima sve što je potrebno da bude primjer uspješne i razvijene države koja ima visoki životni standard. Međutim, to je nemoguće ostvariti ako je nekoliko dobro poznatih porodica zarobilo sve njene resurse i sve njene institucije", istakao je Abazović.

Naglašavajući zahvalnost Senatu Italije ali i svim međunarodnim prijateljima koji pomažu transformaciju Crne Gore u zemlju vladavine prava, Abazović je senatorima rekao da opozicija neće odustati od svojih zahtjeva.

"Ostajemo istrajni u bojkotu i zahtjevima koje je ispostavila opozocija. Ogromna većina građana podržava ovakav vid borbe", zaključio je Abazović.

Tokom sastanka Abazović je, kako se navodi u saopštenju, upozorio i na nove atake DPS-a na Javni servis kao i na ukupnu klimu koju je stvorila vlast sa ciljem gušenja medijskih sloboda, pa samim tim i profesionalnog informisanja javnosti.

Пратите нас на

Коментари20

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније