Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

17. 10. 2017. 12:39   >>  12:46 32

DF OPOZICIJI

"Ne nasjedajte na ponude DPS-a"

Demokratski front poručio je ostatku opozicije da, kako su kazali, ne nasjedaju na ponude DPS-a, koje imaju za cilj da održe tu stranku na vlasti. Mjesto opoziciji je zajedno sa DF-om, poručuju iz tog političkog saveza.

DF je organizovao konferenciju za novinare, povodom, kako navode “dvije godine od razbijanja šatorskog naselja ispred Skupštine Crne Gore.

Kažu da je 17. oktobra 2015. DPS pokazao strah, a dvije godine kasnije kao posljedicu svega imamo , “dva velika sudska procesa protiv funkcionera DF-a.

“Dvije godine nakon toga represija se nastavlja kroz montirane sudske procese protiv čelnika DF-a. Sve ono što nije dovršeno 17. ili 24. oktobra 2015. Završava se danas. I danas se zloupotrebljavaju sudstvo i tužilaštvo u montiranim sudskim procesima, kako bi se DF prikazao kao antidržavna struktura”, saopštio je član Demokratske narodne partije DNP Nikola Jovanović.

On ponavlja da se DF zalaže za stvaranje uslova za održavanje prvih demokratskih i fer izbora, ali na tom putu, kako dodaje nemaju podršku ostatka opozicije. Zbog toga im poručuje “da ne ponavljaju istu grešku”.

“Svjedoci smo da su se i ovih dana okupili, a iza tih sastanaka stoji namjera da se sjedne za isti sto sa DPS-om i da se uđe u neku vrstu prelazne Vlade, koja se pokazala kao Vlada izborne prevare”, kazao je Jovanović.

Poručuje, ostatku opozicije, da ne nasjedaju na ponude DPS-a, jer te ponude, kako ističe “imaju za cilj da zadrže DPS na vlasti”.

“Mjesto opoziciji je zajedno sa nama. Birači koji su nam dali podršku očekuju jedinstvo. Mi još jednom pozivamo na jedinstvo i pozivamo na odgovornost da se shvati u kakvom sistemu živimo i koje su obaveze pred nama, a to je svakako promjena vlasti”, zaključio je Jovanović.

Iz DF-a su ponovili da će 24. oktobra organizovati potesni marš u Podgorici.

Пратите нас на

Коментари32

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније