Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

16. 10. 2017. 19:57   >>  17. 10. 2017. 07:52 16

DPS PONAVLJA

Dijalog samo o izbornom zakonodavstvu

Demokratska partija socijalista spremna je da prihvati dijalog sa opozicijom i da kao odgovorna partija zajedno radi na unaprjeđenju izbornog zakonodavstva, kao i da razgovara sa političkom konkurencijom o svim pitanjima značajnim za Crnu Goru, kazao je poslanik DPS-a i član Radne grupe za implementaciju preporuka OEBS/ODIHR Miloš Nikolić, naglašavajući da se o ponavljanju izbora ne može razgovarati.

"DPS ne želi da pristane na bilo kakvu vrstu ucjena kakve nam se pokušavaju plasirati ovih dana, prije svega zato što ova Vlada i skupštinska većina imaju apsolutan legitimitet i s tog aspekta zaista ne vidimo opravdanost i utemeljenje uslovljavanja koje dolaze iz takozvane građanske opozicije. O nekakvim ponovljenim izborima ili novim izborima, ne možemo razgovarati jer su - upravo kao što su OEBS i sve druge relevantne međunarodne instutucije saopštile -  protekli izbori bili u potpunosti legitimni", kazao je Nikolić.  

On je, komentarišući pojedine komentare, prije svega iz opozicionih partija, ali i iz određenog dijela nevladinih organizacija, odnosno civilnog sektora koji se tiču nekog navodnog pritiska koji DPS vrši u odnosu na Savjet Radio Televizije Crne Gore (RTCG), podsjetio članove Savjeta RTCG da su izabrani, kako je rekao, upravo zahvaljujući glasovima DPS-a.

"Tako da ne može biti riječi o bilo kakvoj vrsti pritiska, ali bih isto tako želio da podsjetim kompletnu opoziciju, a prije svega SDP i njihovog predsjednika gospodina Krivokapića da su upravo oni bili ti koji su u takozvanoj „trojci“ vršili direktan politički pritisak na Savjet RTCG i na uređivačku politiku Javnog servisa, tako što su nezadovoljni prostorom koji, po njima, nije bio adekvatan njihovoj umišljenoj veličini,  tražili smjenu diektorke RTCG Radojke Rutović, kao uslov za održavanje parlamentarnih izbora, čime su izvršili direktan pritisak na uređivačku politiku Javnog servisa", naglašava Nikolić. 

Kako je kazao, sada kada se samo poštuje zakon i ono što su zakonske norme, to se umjesto vladavine prava proglašava nekakvom vrstom nelegitimnog pritiska. 

"Sve to svjedoči da je po srijedi ona jedna karakterna osobina koju gotovo svi opozicioni predstavnici, ali i nevladin sektor već dugo baštine, a to je jedno veliko licemjerje", zaključio je Nikolić. 

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније