Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio P.R.

16. 10. 2017. 18:22   >>  17:55 4

BEČIĆ PORUČIO

"Izbori jedini način za rješavanje krize"

Jedini način da se riješi kriza u Crnoj Gori je održavanje parlamenarnih, predsjedničkih i lokalnih izbori u jednom danu, kazao je predsjednik Demokrata, Aleksa Bečić.

On se, kako je saopšteno iz Demokrata, u prisustvu domaćina, ambasadora Italije u Crnoj Gori, Vićenca del Monaka, sastao sa predsjednikom Odbora za poslove Evropske unije (EU) italijanskog Senata, senatorom Vaninom Kitijem i njegovim saradnicima.

"Bečić je za visoke goste iz Italije sumirao pogled Demokrata na rješenje sveopšte krize u jednom zaključku: jedini način da se kriza riješi su parlamentarni, predsjednički i lokalni izbori koji bi se održali u jednom danu", piše u saopštenju Demorkata.

Bečić je, kako se navodi, istakao da Demokrate predstavljaju novu generaciju političara.

"Samo takva nova i nekompromitovana snaga, uz iskrenost, znanje i principijelnost, može uvesti Crnu Goru u EU", rekao je Bečić.

Kako je saopšteno, Bečić je italijanskog senatora upoznao sa rastom podrške za Demokrata u svim krajevima i svim sredinama Crne Gore podjednako.

To, prema riječima Bečića, znači da su građani prepoznali pravu politiku i prave i ostvarive programske ciljeve i zadatke.

"Nakon zatvaranja pitanja koja su tri decenije dijelila crnogorsko društvo, vrijeme je da se okrenemo društvenim reformama, jer je Crna Gora u dubokoj političkoj, institucionalnoj i ekonomskoj krizi, iz koje što prije moramo izaći", poručio je Bečić.

Demokrate su, kako je kazao, kadri i sposobni da krenu u ekonomski i svaki drugi oporavak Crne Gore.

"Za razliku od nas, Demokratska partija socijalista (DPS) nikad ne može da zatvori ključna i najizazovnija poglavlja na putu ka EU – 23, 24 i 27, koja se tiču vladavine prava, borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala i zaštite životne sredine, jer ne može i neće da udari sama na sebe. To samo znači da DPS ne može uvesti Crnu Goru u EU", zaključio je Bečić.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније