Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio P.R.

16. 10. 2017. 16:48 >> 16:18
2

BRAJOVIĆ OCIJENIO

"CG pouzdan partner Italije i EU"

Crna Gora je u potpunosti posvećena ispunjavanju kriterijuma za članstvo u Evropskoj uniji (EU), poručio je predsjednik Skupštine Ivan Brajović u razgovoru sa predstavnicima italijanskog Senata, navodeći da Italija i EU u Crnoj Gori imaju pouzdanog partnera.

Brajović se danas u Podgorici sastao sa predsjednikom Odbora za politike EU Senata Italije Vaninom Kitijem i senatorom Pjetrom Liucijem, a sastanku je prisustvovao i predsjednik skupštinskog odbora za evropske integracije Adrijan Vuksanović.

Kako je saopšteno iz Skupštine, Brajović je izrazio zadovoljstvo što se nastavlja intenzivan politički dijalog i istakao da je Italija iskren prijatelj i partner Crne Gore.

„Kazao je da naša međuparlamentarna saradnja, koja je veoma sadržajna, može dodatno doprinijeti produbljivanju odnosa u svim drugim oblastima, posebno u ekonomiji“, piše u saopštenju.

Brajović je naglasio važnost podrške koju Crna Gora dobija od Italije u pogledu ostvarenja strateških vanjskopolitičkih ciljeva, i posebno cijeni aktivnosti Italije u promovisanju politike proširenja EU na Zapadni Balkan, i to na temelju idividualnog učinka svake države.

„Potvrdio je punu posvećenost naše zemlje ispunjavanju kriterijuma za članstvo u EU, ističući da Italija i EU u Crnoj Gori imaju pouzdanog partnera“, navodi se u saopštenju.

Vuksanović je, kako je saopšteno, kazao da parlamentu čini čast što je Protokol o saradnji dva odbora, osim sa Crnom Gorom, Italija potpisala samo još sa parlamentima Francuske i Španije, što svjedoči o njegovom značaju.

On je potvrdio opredjeljenje Skupštine Crne Gore da se u narednom periodu konkretizuju modeli saradnje.

„Zajednički je iskazano zadovoljstvo ukupnim bilateralnim odnosima Crne Gore i Italije i naglašeno da sadržajna saradnja između naše dvije prijateljske države postoji u gotovo svim oblastima“, dodaje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније