Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

16. 10. 2017. 15:40 >> 15:07

ZA ČETIRI OPŠTINE

Usvojen plan kontrole izbornog procesa

Agencija za sprječavanje korupcije usvojila je plan aktivnosti i kontrole izbornog procesa u četiri opstine u kojima su raspisani lokalni izbori.U Gradskoj opštini Tuzi, Mojkovcu, Cetinju i Petnjici za sada nijesu utvrđene nepravilnosti.

Politički subjekti, za sada, poštuju sve zakonom propisane obaveze, pokazuju kontrole Agencije za sprječavanje korupcije. Iako je najviše primjedbi bilo na zapošljavanje u školama, direktor Agencije Sreten Radonjić tvrdi da je sve urađeno po zakonu.

"Mogu da vam kazem da je izvršena kontrola svih zapošljavanja do sada, da su u skladu sa zakonom, da smo izvršili kompletnu kontrolu te dokumentacije i nema nijedno zapošjavanje koje je urađeno mimo zakonom predviđenih uslova", naglasio je on.

Nepravilnosti nije bilo ni kada su u pitanju izvještaji o socijalnim davanjima i putnim nalozima. U Agenciji su kazali da će posebnu pažnju obratiti na medijsko oglašavanje političkih partija.

Odbor za antikorupciju bi trebalo da sastavi komisiju, koja će izabrati člana Savjeta Agencije za sprječavanje korupcije. Komisija treba da bude sastavljena od pet predstavnika i to po jednog pozicije, opozcije, NVO sektora, sudskog i tužilačkog savjeta.

Opozicija zbog bojkota ne učestvuje u radu tog organa. Zbog toga će, na sugestiju predsjednika Skupštine, Odbor uputiti poziv ostalima da imenuju svoje predstavnike za komisiju.

 Aida Rastoder, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније