Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B

16. 10. 2017. 13:23 >> 07:51
28

MARKOVIĆ IZ SKOPLJA

Treba nam jaka i odgovorna opozicija

Crnoj Gori treba jaka i odgovorna opozicija, a ne opozicija koja sjedi kući i troši državni novac, kazao je premijer Duško Marković u Skoplju.

"Što se tiče opozicije pozivam ih da rade u interesu Crne Gore. Da građanima nude programe, a ne podjele i onda će biti više prilike za njih. Mi u Crnoj Gori želimo jaku, ali odgovornu opoziciju, ne opoziciju koja sjedi kući i troši državni novac, a ne učestvuje u društvenom i javnom životu. Vjerujem da će to brzo doći. Svakoj državi treba jaka i odgovorna opozicija i mi ćemo raditi na tome da je imamo, ali ipak sve zavisi od njih", poručio je Marković iz Skoplja nakon sastanka sa premijerom Makedonije Zoranom Zaevom.

Zaev, nakon jučerašnjih lokalnih izbora u toj državi, kazao je da su jučerašnji izbori bili slobodni i demokratki i da su građani jasno kazali u kojem pravcu želi da se kreće Makedonija.

"Vidjeli smo da nacionalizam ne prolazi", poručio je Zaev i pozvao opoziciju da promjeni stavove koje je imala u prošlosti.

Govoreći o odnosima sa zvaničnim Skopljem Marković je saopštio da dvije države karateriše prijateljska saradnja. Nemamo otvorenih pitanja, a odnosi Crne Gore i Makedonije predstavljaju primjer odlične bilateralne saradnje, kazao je Marković.

Premijer podsjeća da je i današnji susret sa Zaevom peti u posljednjih pet mjeseci. “Samo po sebi to govori da na najbolji mogući način trasiramo jednu novu praksu u regionu”, kazao je Marković.

On je naveo da je Crna Gora posvećena EU i NATO perspektivi Zapadnog Balkana. Marković ističe i da će Crna Gora kako predvodnik integracija podržavati kolege u regionu.

Spremni smo kaže premijer da iskustva Crne Gore u pregovorima sa EU podijelimo sa Makedonijom. Na bilateralnom planu dogovoreno je otvaranje avio linije Podgorica - Skoplje, kazao je Marković.

Impresivni rezultati

Deceniju nakon potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju Crna Gora ostvarila je imprezivne rezultate, za ponos građanima, ocijenio je Marković.

Ponovio je da je naša zemlja u pregovorima s EU od 33 poglavlja otvorila 28, te da je postala članica NATO-a, "ne da sluša i posmatra, već da učestvuje u kreiranju međunarodne politike".

Premijer je ponovio da je Crna Gora stabilizovala svoje finansije, te da je po ekonomskom rastu u drugom kvartalu ove godine 5. u Evropi.

Пратите нас на

Коментари28

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније