Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B

16. 10. 2017. 12:43 >> 13:22
5

PORUKA OPOZICIJI

Mandić: Bliža im vlast nego DF

Demokratski front pozvao je ostatak opozicije da ne pravi novu Vladu izbornog povjerenja. Povodom godinu dana od parlamentarnih izbora i slučaja pokušaja terorizma, iz DF-a poručuju da su reakcija ostatka opozicije pokazale da im je “bliža vlast nego DF”.

“Prepoznajemo i danas i opominjemo kolege iz ostatka opozicije nemojte da pravite novu Vladu izbornog povjerenja, vidimo za šta ste se opredijelili. Znamo uticaj jedne važane strane ambasade koja je pravila i tadašnju vladu izbornog povjerenja”, poručio je lider NOVE Andrija Mandić.

On kaže da DF ostaje na pozicijama časti i povjerenja. Mandić kaže da im nesolidarnost ostatka opozicije govori da je njima bliža vlast nego DF.

“Ljude iz ostatka opozicije koji godinu dana posmatraju ovo kroz šta prolazi DF, ćute i navodno se oslanjaju na odluku institucija, mi mislimo da su oni doživjeli duboki moralni pad”, kazao je Mandić.

Prema njegovim riječima, prošla je godina otkad je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić navodno spasio Crnu Goru. „Prošla je godina otkad su lagali, varali i spinovali javnost da bi obezbijedili izbor Vlade Duška Markovića, i danas se stvar čini bjelodanom“, kazao je Mandić.

On je najavio da će DF obilježiti i 17. i 24. oktobar, kada su protestovali ispred Skupštine.

„Oni u opoziciji koji su se sakrili i udaljili se od DF-a pod firmom kako su oni građanska opozicija – mnogi od njih nemaju hrabrosti za pravu opozicionu borbu kakva je neophodna protiv ovog režima“, zaključio je Mandić.

On je, u ime DF-a, zatražio hitno oslobađanje Dejana Vujisića, Željka Šćepanovića i Momira Nikolića.

Predsjednik Pokreta za promjene, Nebojša Medojević, kazao je da je prošla godina od, kako je naveo, najvećeg udara na ustavni poredak, višepartijski sistem i parlamentarizam u Crnoj Gori.

On je istakao da je vladajuća struktura 16. oktobra prošle godine bila odlučila da po svaku cijenu spriječi izbornu pobjedu DF-a i ostatka opozicije koja je bila izvjesna.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније