Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: B.V.

16. 10. 2017. 12:38 >> 12:08

ZVANIČNA POSJETA

Marković stigao u Makedoniju

Predsjednik Vlade Duško Marković doputovao je u Skoplje u zvaničnu posjetu Makedoniji na poziv premijera te zemlje Zorana Zaeva.

U čast premijera Markovića ispred sjedišta Vlade Republike Makedonije priređen je svečani doček.

"Premijeri Marković i Zaev vode razgovore u četiri oka nakon kojih će im se pridružiti i članovi delegacija dviju država", saopšteno je iz Vlade.

Očekuje se, kako se dodaje,  da će neke od tema razgovora biti produbljivanje bilateralne saradnje dviju prijateljskih država putem definisanja konkretnih zajedničkih aktivnosti i projekata čija bi se realizacija mogla očekivati u predstojećem periodu, razmjena mišljenja o aktuelnim bilateralnim, regionalnim i međunarodnim temama, kao i razgovor o pitanjima od značaja za evroatlantsku integraciju  Makedonije.

Nakon zvaničnih razgovora premijeri Marković i Zaev daće izjave za javnost i odgovoriti na pitanja crnogorskih i makedonskih novinara.

Kasnije danas predsjednik Vlade Crne Gore razgovaraće i sa predsjednikom Republike Makedonije Đorđem Ivanovim.

"Premijer Marković posjetu Makedoniji produžava i u utorak kada će učestvovati u radu Samita 100 poslovnih lidera Jugoistočne Evrope koji se održava u Skoplju 16. i 17. oktobra na temu „Novi dogovor za novo vrijeme: Može li Region da se takmiči u globalnom miljeu“, dodaje se u saopštenju.

Sa predsjednikom Vlade u posjeti Republici Makedoniji je i ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković..

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније