Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ Objavila R.B. ]

14. 10. 2017. 16:45 >> 16:17
3

"ALBANCI ODLUČNO"

Usvajanje Zakona suprotno sporazumima

Usvajanje Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata u suprotnosti je sa sporazumima koje je koalicija Albanci Odlučno potpisala sa manjinskim partijama ali i opštim sporazumom o zajedničkom političkom djelovanju i formiranju parlamentarne većine.

Na sastanku predstavnika političkih partija koje sačinjavaju koaliciju Albanci Odlučno - FORCA, Demokratska Unija Albanaca i Albanska Alternativa razgovarano je o realizaciji sporazuma koalicije na državnom nivou, o aktivnostima i stavovima u parlamentu povodom ovog Zakona i o predstojećim lokalnim izborima.

"Tokom rasprave i detaljne analize stanja vršenja vlasti na državnom nivou, ocjenjen je veoma usporeni tempo i intenzitet realizacije političkog sporazuma i posebno je raspravljano o razlozima nerealizacije", kaže se u saopštenju.

Konstatovano je nezadovoljstvo stepenom realizacije nekih tačaka sporazuma a koje su veoma jasne i njihova realizacija zavisi samo od djelovanja nadležnih Ministarstava.

Glavna tema sastanka, kako se navodi, bio je stav koji je zauzet u Skupštini Crne Gore, kada je glasano protiv usvajanja Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata i o posledicama koje će on donijeti. 

"Data je jednoglasna i potpuna podrška djelovanju i angazmanu poslanika koalicije Genci Nimanbegua i dogovoreni su dalji koraci u vezi stava da je usvajanje ovog zakona u suprotnosti sa sporazumima koje je Koalicija Albanci Odlucno potpisala i to prvenstveno sa manjinskim partijama ali i opštim sporazumom o zajedničkom političkom djelovanju i formiranju parlamentarne većine", kaže se u saopštenju.

Razmatrano je učešće na lokalnim izborima, a naglašeno je da je cilj Koalicije pobjeda na lokalnim izborima u Tuzima i Ulcinju.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније