Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: rtcg.me; Objavio: I. P. ]

13. 10. 2017. 13:17 >> 14:54
2

VUČIĆ I BRAJOVIĆ

Ubrzati rad na projektima

Odnosi Srbije i Crne Gore su dobri, ali bi kroz razgovore i susrete zvaničnika trebalo ubrzati rad na projektima koji su od značaja za građane dvije zemlje, ocijenjeno je tokom sastanka šefa crnogorskog parlamenta Ivana Brajovića i predsjednika Srbije, Aleksandra Vučića.

 

Na sastanku je, kako je saopšteno iz Brajovićevog kabineta, bilo riječi i o položaju manjina u obje države. Sagovornici su naglasili važnost saradnje uz međusobno poštovanje strateških odluka i interesa dviju država.

Nakon sastanka Vučić je izrazio zahvalnost Maji Gojković i Brajoviću na dobro vođenoj parlamentarnoj saradnji koja može da bude značajnija u budućnosti.

"Mi smo razgovarali o važnim temama za saradnju Srbije i Crne Gore u cjelini i o našem zajedničkom evropskom putu i saradnji na tom putu, ali smo razgovarali i o infrastrukturnom povezivanju, šta je to što možemo još da uradimo i kako to napreduje. Mislim da će ljudi u godinama koje dolaze moci da vide sve ozbiljnije rezulate", rekao je Vučić.

Brajović je naveo da su se brzo saglasili oko mnogih političkih pitanja, a onda najveći dio razgovora posvetili konkretnim životnim pitanjima, od stepena konkretizacije infrastrukture do razvoja turističkih potencijala.

"Zaista mislim da je to pokazatelj jedne potpune otvorenosti i stoji ona moja ocjena da su u poslednjoj deceniji ovo najbolji odnosi na nivou rukovodstva dvije države",poručio je predsjednik crnogorskog parlamenta.

Program bilateralne posjete Republici Srbiji se nastavlja posjetom Generalnom konzulatu Crne Gore u Sremsim Karlovcima, sastancima sa predsjednikom Skupštine AP Vojvodine Ištvanom Pastorom i predsjednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem.

Susret sa pripadnicima crnogorske dijaspore biće održan u Petrovaradinskoj tvrđavi, uz otvaranje izložbe slika „Likovna zbirka Skupštine Crne Gore”, najavljeno je iz Skupštine.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније